dinàmiques

Páginas: 7 (1671 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2013
DINÀMIQUES DE GRUP INFANTILS
La teranyina: el mestre llença el cabdell a algú sense deixar anar l’extrem, a la vegada que diu alguna cosa positiva d’aquesta persona. Qui rep el cabdell, agafa el fil i el llença a una altra persona, dient també una cosa positiva d’ella. I així sucessivament fins que entre tots els participants s’ha format una teranyina. Després es pot parlar de com ens hem sentiti què en pensem de les valoracions fetes.
El meu arbre: Cada alumne ha de dibuixar un arbre amb arrels, branques, fulles i fruites. Es pot fer un model a la pissarra, perquè vegin com ha de ser i els càpiga el què han d’escriure: a les arrels, les qualitats i capacitats que creu que té. Per exemple (sóc treballadora); a les branques, les coses positives que fa. Per exemple (sempre faig elsdeures); a les fulles i als fruits, els èxits que aconsegueix. Per exemple: (trec bones notes). Desprès es fa una posta en comú, on cada participant pot afegir, d’un altre color, les arrels, branques o fulles i fruits que els altres li reconeguin.
Endevinem les emocions: es tracta d’una activitat que ens servirà per identificar les emocions dels altres, per desenvolupar una major competència emocionali per saber expressar les emocions a través del llenguatge no verbal. Aquesta activitat té una durada d’uns 30 minuts aproximadament i el material que requereix és: cartolines o fulls blancs, cadires, una aula i bolígrafs. El seu desenvolupament és el següent: les educadores demanaran que ela alumnes es posin en forma de “u” amb les seves cadires i els hi explicaran l’activitat que consistirà enquatre o cinc persones sortiran a fora de l’aula, i a continuació l’educadora ensenyarà un full, als alumnes que estan dins l’aula, on hi posarà una emoció perquè sigui representada. Quan hagi passat un minut perquè puguin pensar què faran, els altres alumnes entraran a l’aula i la resta de grup començarà a representar l’emoció esmentada en el full fent servir la comunicació no verbal i lespersones que han entrat a l’aula hauran se saber quina emoció estan expressant. Quan hagin encertat les emocions hauran d’explicar a la resta del gruo què han sentit i perquè creuen que és aquella emoció en concret.
El cercle incomplet: El dinamitzador/a indicarà al grup que es col•loquen formant un rotgle, agafats/des de la mà. Una de les parelles (també agafada de la mà) quedarà pegant voltes perfora del cercle, fins que toquen les mans d'una de les parelles que formen el cercle.
Aleshores, totes dues parelles eixiran corrents en sentits oposats per tornar al forat que ha quedat al cercle. La parella que arriba més tard, perd i passa a pegar voltes fins que toquen unes altres mans i així... .
Dictar un dibuix: El dinamitzador/a col•locarà els membres dels grups per parelles, quedant undels membres de la parella assegut davant de l'altre.
La persona que resta darrere realitzarà un dibuix al seu full de paper, sense que el company/a de davant el puga vore. Una volta acabat el dibuix, la persona de darrere li haurà de descriure oralment el seu dibuix per tal que la persona de davant el puga reproduir exclusivament amb la informació que li haurà donat el company/a, ja que en aquestadinàmica la comunicació serà unidireccional, i per tant la persona de davant no podrà fer-li cap pregunta.
Una volta acabats tots els dibuixos, aniran eixint les parelles a la pissarra per mostrar-li a la resta del grup els seus dibuixos, comparant-los amb les diferències i similituds que hi puguen tindre, donant-nos peu a comentar la importància de la comunicació (bidireccional) en les relacionshumanes.
Posteriorment, podríem repetir la dinámica, però canviant les parelles de lloc, i donant-los així també l'oportunitat d'experimentar aquesta comunicació unidireccional.

L'embolic: Tot el grup es col•locarà formant un rotgle, amb els ulls tancats i els braços i les mans estirades cap endavant. Anirem avançant per tal de buscar dos companys/es, i agafar-nos-en (un amb cada mà).
Quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reflexió dinàmiques
  • Dinamiques de grup
  • Dinàmiques
  • DINÀMIQUES PER REFORÇAR L’AUTOESTIMA
  • Transformacions Socials I Dinàmiques Educatives
  • Dinamiques de grup pac 2 uoc
  • Dinamiques de grup
  • Dinàmiques de grup

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS