Dips

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
Primer parlaré del vampirisme a la literatura en general i després em centraré en el vampirisme català i sobretot al de la novel·la que hem llegit.
Per començar, val a dir que segons la tradició unvampir és una persona morta, però que és imaginada com a viva i necessitada de xuclar la sang de l’altra gent mitjançant els seus dos ullals.
Una de les novel·les més importants del vampirismemundial és sense cap dubte Dràcula de Bram Stoker. És la historia de vampirs més important i coneguda arreu del món. Aquesta novel·la es situa a finals del Romanticisme i va ser publicada al 1897.
ACatalunya s’hi ha trobat dos llegendes que parlen sobre aquest fenomen:

El comte Dràcula català: terror a l’Empordà
Tracta d’un cavaller, el compte Strucc, que en honor als reconeixements a la guerra,li donen terres de l’Alt Empordà. Després el cavaller mor de un mal desconegut i es transforma en un vampir, que per les nits apareix i mata a tothom qui ronda pels voltants i que finalment morgràcies a un parroquià rural de Sant Pere de Figueres.

Gossos vampirs a Pratdip
Es deia que a l’Edat Mitjana la comarca estava plena de gossos vampirs. Aquests animals es deien dips mataven animals ipersones. A prop d’allà hi havia el poble de Pratdip, al costat de Reus. Pratdip significa literalment prat dels dips. A l’escut de la ciutat es pot veure gossos a sobre les quatre barres catalanes.Es diu que al segle XIX van desaparèixer.
Aquests animals estan representats al retaule de Santa Marina


Les històries naturals, 1960
- Influències:
Perucho es va basar en la figura de Dràcula,ho veiem perquè Onofre de dip era un comte de l’edat mitjana, l’autor necessitava trobar un personatge capaç interessar a un grup de científics fascinats per les novetats. I havia donar el tofantàstic a l’obra.
Principalment s’ha de dir que la influència d’aquesta història ve de la llegenda, els gossos vampirs del poble de Pratdip, però per altre banda el seu aspecte físic sembla ser semblant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dips
  • Tutorial dips
  • Dips
  • Dips
  • Dips
  • Dips
  • Dips
  • Dips

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS