Doctor broggi

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
El tema d´aquest text es el doctor Broggi afirma que omplim els buits de frustracions personals amb un consumisme desmesurat.

En la estructura interna trobem tres parts clarament diferenciades:-La introducció abarca el primer paràgraf on apareix especificada la tesi de l´autor al igual que en la conclusió que está en el últim paràgraf.
El paràgraf central dispossaría el cosexpositiu-argumentatiu on exemplifica les seues idees.

Tipus de text
Tipología textual; podem dir que es expositiu-argumentatiu degut a que exposa el problema del consumisme com a substitució a la buidorexistencial i ho argumenta amb examples. La finalitat comunicativa ès informar d´aquest problema i orientar-nos per on caure en la desmesura.
-Afirmem que pertany a la varietat de catalá orientalexemplificat amb hagi. Mentre que la varietat occidental es haja. Dius del lèxic veiem assossec forassenyat, que formen part del seu vocabulari.

El seu registre es formal corresponent a una varietatestàndard ja que el seu lèxic és totalment comprensible sense necesitat de coneixements adicionals.

La seua dixi personal la veiem reflexada en l´ús de primera persona del plural o plural inclusiu onl´autor s´inclou com a receptor en examples com (anem, continuem, sent, sentim, haviem anat, em instaurat, engreixat)

Camp semàntic
Sinònims: endeutament- butxaca buida, adquisició- consumisme, fam-desnutrició.

Antónims: engreixat-fam, buit- ple, be- malament.
Modalització: degut al caracter subjectiu del text podem afirmar que está molt modalitzat

a) Elements lèxic- valoratiusnegatius, malament, desbocada, buit, consumisme, endeutament, sofreixen, amarg, injusticia.
b) Signes gráfics, apareixen en cometes quan introdueix cites d´altres persones. També hi ha lletres cursivesen el títol de l´obra de Carme Riera.
c) Impersonalitat, no hi han.

Veus del discurs

Trobem tant autor real com lector real, degut a que no calen coneixements enciclopèdics. El locutor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctor
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctora
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctorado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS