Doctor Zhivago

Páginas: 10 (2445 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
DOCTOR ZHIVAGO

1. Fitxa tècnica:
Títol: Doctor Zhivago
Títol original: Doctor Zhivago
Direcció: David Lean
País: Estats Units
Any: 1965
Data de estrena: 30/10/1966
Duració: 197 min.
Gènere: Drama, Romanç, Bèl·lic.
Reparto: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Tom Courtenay, Siobhan McKenna, Ralph Richardson, Rita Rushingham, Jeffrey Rockland.Guió: Robert Bolt
Distribuidora: Metro-Goldwyn-Mayer Ibérica S.A.
Productora: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Sostar S:A:
Aquesta pel·lícula va tenir cinc premis Òscar i va ser nominada a cinc més. També fou guardonada amb cinc premis “Globo de Oro”, incloent els corresponents a les categories de millor pel·lícula dramàtica, millor director i millor guió.


2. Treballa amb el film:
Tema iargument:
El tema central és la vida de Yuri Zhivago i dels habitants de Rússia durant la revolució.
La pel·lícula narra la vida, el drama íntim del poeta i cirurgià, Yuri Zhivago. Marit de Tonya, amb la que comparteix dos fills i amant de Lara, la dona de la que se enamora apassionadament. I com es veu afectada la seva vida i la dels seus a causa de la guerra contra Alemanya, en la Primera GuerraMundial, de la revolució russa i ,finalment, de la posterior guerra civil.

Resumen:
Yuri Zhivago orfe quan és un fillet i és cuidat per un oncle seu. Creix i arriba a ser metge i, com a afició, poeta. Es casa amb Tonya, la seva cosina, i tenen un fill, Sasha. Després, ell és enviat a la guerra com a metge de l’exèrcit rus durant sis mesos. Allà coneix a la infermera Larisa, de qui s’enamora. Elseu propòsit era trobar al seu home perdut en la guerra.
Yuri torna a casa però tot a canviat, hi ha epidèmies i fam i decideixen anar a viure els Urals, concretament a Yuryatin, on, casualment viu també Lara. De camí, veuen que tot està destruït, hi ha caos i desgràcia a causa de la Guerra Civil. Yuryatin està en mans dels blancs, per tant els desvien a Varykino. Però abans el detenen i coneix aStrelnikov, el marit de Lara que es fa passar per mort i cap de l’exèrcit roig. Arriben a la seva casa, s’instal·len i un dia torna a Yuriyatin. Cerca a Lara i la troba en una biblioteca. Parlen i a partir d’aquell moment es troben sovint fins el punt de voler-li confessar-ho tot a Tonya. Deixa a Lara i de camí a casa el recluten per l’exèrcit roig.
Quan per fi arriba altra vegada a Yuriyatindescobreix que la seva família ha partit cap Moscú. Torna amb Lara, cansat i desorientat. Ella li dóna una carta de Tonya dient-li que els han deportat a França. Lara el cuida i passen junts una temporada. Fins que reben la visita de Víctor, el ex amant de Lara que la maltractava i abusava d’ella quan només era una jove. Els proposa que se’n vagin amb ell (després Yuri se n’aniria pel seu camí) acanvi de protecció i de no ser afusellats, ja que Yuri és buscat. Ells rebutgen la oferta i es traslladen on Yuri vivia abans amb Tonya i la seva família, a Varykino. Un temps desprès Víctor torna i els hi refà la mateixa proposta que temps enrere va fer. També li diu que Strelnikov s’havia suïcidat i que busquen a Lara. Yuri vol que Lara es salvi, per tant diu que si, ja que ella aniria només si ellhi anava també. A l’hora de partir, Yuri es queda enrere i decideix no anar amb ells. Quan torna a Moscú, li detecten una malaltia del cor i cada vegada està més dèbil i li costa més exercir de metge. Un dia veu a Lara pel carrer, quan la va a buscar té un atac de cor i mor.

Personatges principals:
• Yuri Zhivago/Omar Sharif:
Yuri Zhivago és el personatge principal i protagonista del film.Es cuidat des de la infantesa per el seu oncle Kolya i quan creix es converteix en poeta i metge rus. Es casa amb la seva millor amiga, Tonya i tenen dos fills. En la Primera Guerra Mundial treballa com a metge de l’exèrcit rus, on coneix a Lara, la seva posterior amant i més tard el recluten per l’exèrcit roig en la Guerra Civil russa.
El personatge de Yuri és interpretat al film per Michel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctor Zhivago
  • Análisis De La Película “Doctor Zhivago”
  • Pelicula Doctor Zhivago
  • analisis del film Doctor Zhivago
  • Doctor zhivago
  • Doctor zhivago
  • Síntesis doctor zhivago
  • Dr. zhivago

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS