Dominados

Páginas: 2 (429 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
Aquesta qüestió podria ser analitzada des de diversos punts de vista. Si ens inclinem cap a creença de que gairebé tot el que fem és resultat de les forçes de la societat s'ha de començar pensant quenosaltres també formem part d'aquesta societat. El que passa es que moltes vegades el que li passa a una persona en el seu dia a dia li pot afectar d'una manera o altra. La manera de funcionar de lessocietats també és diferent i es deu molt a la tradició i als costums. Això va canviant lentament amb el temps i amb els avenços (ja siguin tecnològics, polítics, econòmics,..) que es dónen. Amb elpas del temps aquests avenços ens arribem a controlar ccada vegada més.
Estem considerats com un còdi de barres en tot on ens identifiquen amb xifres; en les targetes de crèdit,en la seguratatsocial, en el passaport. D'alguna manera ens donem compte que des de que neixem ens donen inconscienment una sèrie de pautes a seguir que condicionen la nostra vida i ens porten a fer determinades coses. Sidins de la societat no fem “el que s'ha de fer” serem considerats diferents i per això mal vistos. Altres persones que arriben a incomplir les normes posades per algú, també serán jutjats icastigats. A vegades les normes van bé ja que sinó ens mataríem els uns als altres i encara viuríem com salvatges. Però cada vegada més les normes i els valors ens controlem d'una manera absolutista i realmentres del que fem ho fem per voluntat pròpia sinó perquè ha sigut imposat. Ha de quedar clar que aquestes normes poden ser tant polítiques com socials, religioses, etc.
D'altra banda nosaltrescontrolem mínimanent les nostres vides, i quan dic que controlem les nostres vides em refereixo a petites decisions puntuals que es fan en la vida quotidiana com comprar patates o pipes o, si fer Educaciósocial o ADE. Aquests són petits exemples entre moltes altres coses però si ho pensem bé no som pas nosaltres qui decidim sobre les nostres vides. Per poder conviure en societat s'ha de complir amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • domino
  • DOMINO
  • Dominicos
  • el domino
  • Domino
  • dominos
  • El dominó
  • dominicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS