dracula

Páginas: 9 (2110 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013




Treball sobre el llibre Dràcula de Bram Stoker
AUTOR:Bram stoker, Fill d'Abraham Stoker i de la feminista Charlotte Thornley, els quals van tenir set fills i Bram Stoker en fou el tercer. Era una família burgesa, treballadora i austera que tenien com a única fortuna els llibres i la cultura. La precària salut de Stoker el va obligar a estudiar a casa amb professors privats. Va estarfins als 7 anys al llit per diverses malalties mentre la seva mare li explicava històries de fantasmes i de misteri, que posteriorment l'influirien, i el seu pare li feia sagnies.El 1864 va estudiar al Trinity College, gràcies a la preparació d'un professor particular es va graduar en matemàtiques i ciència el 1870. Anys més tard va treballar com a funcionari i com a crític teatral a la publicacióDublin Evening Mail, fins i tot va escriure diverses obres teatrals que es van publicar a mants diaris.
Dràcula (1897) és la creació literària estel de Bram Stoker que va realçar els matisos del vampirisme i va crear una obra literària transmesa al llarg dels anys.Es tracta d'una història fictícia basada, segons algunes fonts, en el personatge real de Vlad Draculea (Vlad el Fill del Dimoni/Drac),també anomenat Vlad Tepes "l'empalador"
RESUM DE LA HISTÒRIA: Tot comença quan Jonathan Harker un jove agent immobiliari ha de fer un viatge a Transsilvània per concloure el treball del seu company, George Renfield, el qual era el d'acabar de comprar unes propietats a Londres per al Comte Dràcula, el qual també li demana que li expliqui coses sobre Londres. Renfield es troba ingressat en unmanicomi des del seu viatge a aquest paratge de la serralada dels Carpats. Al principi l'estada de Jonathan en l'estatge del Comte Dràcula és normal, però a mesura que passen els dies es comença a adonar de l'estranya naturalesa del seu amfitrió ja que no es reflecteix en els espejos.A mesura que van passar els dies l'ancià agradable que Jonathan havia conegut en un principi, es converteix en un éssermenyspreable, roí i despietat, fins al punt que arriba a fer presoner al jove agent. Mentre a Londres Mina Murray promesa de Jonathan Harker comença ha impacientar per la seva tardança.
Tenint al jove Harker presoner al seu castell, el Comte decideix viatjar a Londres, però aquest ha de fer el viatge ficat en calaixos amb terra de Transsilvània, ja que ha de descansar a la terra sagrada d'onprové. Per arribar a destinació ha de viatjar en carruatge fins a un port proper "el Bòsfor" i en vaixell fins a un port fins a la costa sud d'Anglaterra. Al mateix temps la jove Mina decideix passar una temporada amb la seva amiga Lucy Westernra, per trobar una mica de descans. Lucy és una jove de classe acomodada, que viu en una luxosa mansió Passa el temps, i Jonathan segueix reclòs al castell deDràcula. Mentrestant, a Londres, Lucy patia uns estranys símptomes: pal · lidesa extrema, debilitat i dos petits orificis al coll, produïts per una suposada malaltia, però el que en realitat li passava a la jove, és que estava convertint-se en vampiressa o en No- morta a causa que Dràcula li absorbia la sang el qual necessitava la sang dels vius per sobreviure i rejovenir.
En no millorar la salut deLucy seu promès Lord Arthur Holwood, Quincey Morris i Lord Godlaming juntament amb Mina van demanar consell al doctor Seward. Aquest metge és el director del manicomi en què es troba boig o no tan boig Renfield, i més de bon amic de la malalta de la qual va estar molt enamorat de Lucy, pel que presto la seva ajuda gustosament. En




observar que la salut de la que havia estat la sevaestimada no millorava, va decidir demanar consell al doctor Abraham Van Helsing, un atípic metge, expert en temes sobre ratpenats, i que havia estat el seu professor en els seus anys de carrera. Després de passar el temps i després de realitzar nombrosos tractaments i provar infinitat de remeis i de transfusions, Lucy mor. El doctor Van Helsing sospitava que s'havia convertit en No-morta, pel que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dracula
  • dracula
  • Dracula
  • dracula
  • Dracula
  • DRACULA
  • DRACULA
  • Dracula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS