DROGAS

Páginas: 8 (1824 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
4- Concretar explicacions en un tipus en un tipus de discapacitat en concret (a elegir) i aprofundir sobre:
-Què és, causes i simptomatologia
ORÍGENS:
El cànnabis, cànem de l'Índia, marihuana o vulgarment herba o maria és una espècie herbàcia que pertany a la família  de les cannabàcies. Rica en propietats psicoactives, fibres vegetals com el cànem i olis essencials i oli de llavors de cànem,ha estat cultivada des dels inicis de l'agricultura, originalment al continent asiàtic i posteriorment introduïda a altres països.
QUE ES?
És una planta que pot arribar a medir uns sis metres d’altura en les condicions més favorables; és un vegetal que pot tenir llavors mascle i llavors femella. En ambients humits segrega una gran quantitat de resina que es fa apegalós al tacte que actua com amecanisme de defensa ambiental de cara a la humitat. El sexe de les plantes s’identifica perquè les llavors mascle es poden apreciar a simple vista perquè estan posades de forma compacta i les femenines estan dibuixades en forma d’espiga.
Aquesta planta te al voltant de 60 elements entre ells el THC (tetrahidrocannabinol) , que és el més conegut i el que té més psicoactivitat. La major partd’aquest component es troba a les flors de la planta femella, les fulles i la tija tenen menys quantitat.
Actualment un cigarret de marihuana pot contenir entre 5-30 mil·ligrams de THC.
Els derivats del cànnabis:
Marihuana: preparat amb fulles i flors que contenen entre 6 i 14 % de TCH.
Haixís: Preparat de resina que segrega el cànnabis o preparat bullit d’aquesta planta. Les tonalitats del colorpoden variar depenent del color de la planta. Conté entre un 15 i un 30% de THC depenent de la varietat.
Oli d’haixís: es prepara mitjançant la destil·lació de la planta amb dissolvents orgànics. Conté un 60% d’haixís depenent de la varietat.
CAUSES:
És el principal compost del cànnabis és el THC (el que col·loca)
De la planta del cànnabis s’extrau el haixix i la marihuana.
El haixix que estroba pel carrer acostuma a portar adulterants.
CONSEQÜÈNCIES:
-Sovint es modifiquen o s’intensifiquen les sensacions i es fàcil veure la part còmica de les coses.
-També es poden donar ‘’col·locons’’ apalancades, amb indiferència i passivitat encara que tampoc és estrany sentir-se ansiós o tenir pensaments com: ‘’es riuen de mi’’, ‘’em critiquen’’...
-Els efectes es noten als pocs minuts,arriben al seu màxim cap a la mitja hora i van desapareixent una o dues hores després, però variaran segons les persones, i la concentració de THC.
EFECTES QUE PRODUEIX:
De dos tipus:
-Psíquics: eufòria, tendència a riure fàcilment, alteració del sentit del temps, fuga d’idees o alteracions de memòria, augment de la percepció de colors i sons. A dosis més elevades pot aparèixer estat de pànic ial·lucinacions com paranoies i atacs d’esquizofrènia.
-Físics: tos seca, taquicàrdies, irritacions d’ulls, augment de pressió arterial, sequedat de boca, desorientació i incapacitat per a concentrar-se entre altres més comuns.
FORMES DE CONSUM:
-Fumada o inhalada: la forma més habitual de consumir-la és fumada o mesclada amb tabac (la marihuana).També es pot fumar amb pipes per humidificar més eltabac i evitar fer mal a la gola.
-Oral o ingerida: també és poden introduir fulles als aliments elaborant pastissos, caramels...

RISCOS DE CONSUMIR EN EXCÉS:
Suposa complicacions psicològiques: dosis elevades poden donar lloc a l'aparició de psicosi tòxica aguda, caracteritzada per ansietat, deliris paranoides o de persecució i idees de suïcidi, sol estar acompanyada de pànic, paranoia,depressió i desorientació en el temps i a l'espai.

Complicacions físiques: l'ús allargat pot produir complicacions cròniques que afecten: al sistema respiratori, provocant irritació bronquial i pulmonar; al sistema endocrí, ginecomàstia (tumors en els òrgans sexuals), reducció de la quantitat i qualitat de l'esperma en els homes. El consum durant l'embaràs fa que es produeixi disminució en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS