Economia

Páginas: 13 (3008 palabras) Publicado: 19 de junio de 2014
ECONOMIA REAL 15 DE GENER

1. Explica les característiques de Corea del sud.
-És la quinzena economia mundial. Corea del Sud ha experimentat un creixement desmesurat en els últims trenta anys. Tot i això, per la seva gran implicació en el comerç i les finances internacionals, Corea del Sud va ser un dels països asiàtics més afectats per la crisi mundial. D'aquesta manera, el creixement delPIB va caure d'un 5,1% el 2007 a un 0,2% el 2009. Corea del Sud però, va ser una de les primeres economies en sortir de la crisi gràcies al creixement dinàmic de les exportacions i que hi ha un important pla de recuperació pressupostari i monetari. El 2012, producte de la debilitat del consum i la desacceleració de les economies de la Xina i els Estats Units, principals socis comercials de Coreadel Sud, el creixement es va limitar a un 2%. El 2012, en un context internacional advers, el govern coreà va buscar a donar suport l'economia implementant una política fiscal incitativa i una política monetària acomodadora, que ha estat possible gràcies al seu baix endeutament. S'han fet avenços en matèria de "creixement verd" econòmic en energia, i favorable per preservar el medi ambient. Espreveu només 2,3% de creixement el 2013 a causa del lent repunt de la demanda mundial i la debilitat de la divisa japonesa.

2. Pots explicar per què l'Óreal surt del mercat Xines?
-Imitant el competidor de l'empresa l'Óreal, que també ha decidit abandonar el mercat xinès. Una de les principals raons és perquè el mercat xinès de la bellesa s'està frenant i a més a més, la quota de mercat aniràbaixant ja que aquesta economia, poc a poc anirà refredant-se i no podrà créixer un 10% anual. Això vol dir que la quota de mercat disminuirà i per tant, ja no seria rendible continuar en el mercat xinès.

4. Per què la recuperació comença pels rics?
-No és un problema de tenir deute si tens el finançament, els rics tenen més accions a la borsa, es reparteixen tots els beneficis obtinguts i pertant, la recuperació sempre començarà bastant abans per a ells que no per a aquells que no estan a la borsa ja que hem de recordar que la borsa és un dels indicadors de la sortida de la crisi.



ECONOMIA REAL: VALOR AFEGIT15/01
1. Adéu a la classe mitjana?
La destrucció de llocs de treball ha fet caure el nivell de vida de moltes famílies. I molts dels que continuen tenint feina han vistcom es redueixen els salaris dràsticament juntament amb les condicions laborals. Professions que havien passat per altres crisis sense veure-se’n gaire afectades, ara l’estan notant de ple, com per exemple el sector de la construcció. La llarga crisi econòmica que estem patint destruïrà la classe mitjana?

1.1.Fes una argumentació a partir del vídeo.
-Després de tenir bons anys, les petites imitjanes empreses no van suportar la
pressió de la crisi i això va portar a la seva desaparició i el seu gran endeutament. Les hipoteques i els préstecs que havien demanat amb el seu sou, ara s’han de continuar pagant amb el sou rebaixat o sense sou. Les persones accepten treballar en condicions que fa uns anys haguessin considerat infrahumanes. Els banquers donaven molt lleugerament crèdits ja ques'emportaven comissió per a cada préstec. Cal també desculpabilitzar una mica a la gent que s’ha endeutat i culpabilitzar als que han facilitat el crèdit per interès, tot i que els endeutats podrien haver fet prediccions de futur i no viure el moment d'auge econòmic que hi havia. Les empreses paguen el sou mínim interprofessional i molts treballadors viuen en condicions mínimes, fregant el llindarde la pobresa. Cal apuntar que els directius de rang mitjà, els administratius qualificats i els petits empresaris i autònoms tenen més possibilitats de caure a pobresa moderada i fins i tot extrema per què la seva feina en temps de crisi pot ser la menys demandada.

2. El futur comercial entre Europa i Estats Units
La Unió Europea i els Estats Units negocien el futur de les seves relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS