Economia

Páginas: 9 (2043 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
Quarta lectura: COCA-COLA
1. Definiu el concepte de missió i apliqueu-lo al cas de Coca-Cola. Quins creieu que són els objectius corporatius, valors corporatius i negocis de l’empresa?
La missió de l’empresa és una declaració d’intencions, que justifica la seva existència com a empresa i serveix de guia en les seves actuacions.
La missió està condicionada per la intenció de satisfer lesnecessitats dels consumidors als quals s’adrecen.
La missió de Coca-Cola: Defineix l'objectiu a llarg termini com a empresa i el criteri de pes de les actuacions i decisions per aconseguir tres objectius fonamentals:
* Refrescar al món.
* Inspirar moments d'optimisme i felicitat.
* Crear valor i marcar la diferència.
Objectius corporatius: L’objectiu de l’empresa es posicionar-se comla major empresa de begudes no alcohòliques comercialitza’n els seus productes a tot el mon i sent així reconeguts els seus productes a tot el mon com un sinònim de qualitat.
Valors corporatius: Guien les accions i el comportament de The Coca-Cola Company en el món, i són:
* Lideratge: Esforçar-se en donar forma a un futur millor.
* Col·laboració: Potenciar el talent col·lectiu.
*Integritat: Ser transparents.
* Retre comptes: Ser responsables.
* Passió: Estar compromesos amb el cor i amb la ment.
* Diversitat: Comptar amb un ampli ventall de marques.
* Qualitat: Recerca de l'excel·lència.
Definició del negoci: És el marc del pla de treball i descriu el que es necessita aconseguir en funció d'aconseguir la màxima sostenibilitat, qualitat i creixement. Amb ella,es pretenen assolir uns objectius adaptats a diferents àmbits:
* Persones: Ser un bon lloc on treballar, que les persones es sentin inspirades per donar cada dia el millor de si mateixes.
* Begudes: Oferir una variada cartera de productes de qualitat que s'anticipin i satisfacin els desitjos i necessitats dels consumidors.
* Socis: Desenvolupar una xarxa de treball per crear un valorcomú i durador.
* Planeta: Ser un ciutadà responsable que marqui la diferència en ajudar a construir i donar suport comunitats sostenibles.
* Benefici: Maximitzar el rendiment per als accionistes i alhora
es tenen presents les responsabilitats generals de la Companyia.
* Productivitat: Ser una organització eficaç i dinàmica.
2. Quines estratègies de desenvolupament, creixement i/ocompetitives ha aplicat Coca-Cola al llarg de la seva història? Raoneu la vostra resposta.
1886 - Desenvolupament de producte: Neix Coca - Cola i el seu creador llança al mercat un producte que nou que no s’assembla a cap altre producte ja existent. El mercat al que va destinat es al de les begudes no espirituoses.
Dècada dels 20 – Estratègia de líder / Estratègia de diferenciació/Desenvolupament del mercat/ Penetració de mercat: A aquesta època Coca- Cola ja esta consolidada a Amèrica i ja es la beguda favorita dels Americans. Al ser la primera beguda d’aquest tipus utilitza la Estratègia de líder per mantenir la seva posició dominant del mercat.
Coca-Cola la principi tan sols es consumia al estiu per això van tenir que utilitzar la estratègia de penetració al mercat per tal de queel producte es consumis tot el any.
Per aquest motiu sorgeixen un gran numero de productes que intenten imitar el sabor de la Coca-Cola. Coca-Cola aposta per el seu sabor únic i la qualitat més alta (estratègia de diferenciació) davant les altres empreses que ofereixen un producte de baixa qualitat i amb un sabor poc semblant al del producte original.
A aquesta època Coca-Cola comença a serexportada a altres països (desenvolupament de mercat).
Dècada dels 60 - Diversificació concèntrica: Comença a llançar productes de diferents sabors i dedicats a diferents segments dins del seus mercat; el de les begudes no espirituoses.
Dècada dels 70 / Actualitat – Coca-Cola durant tots aquest anys ha continuat apostant per les estratègies que va utilitzar quan van sorgir les primeres marques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS