Educació Física LA SALUT

Páginas: 6 (1466 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
Educació Física: Nutrició i salut
1. La importància del desdejuni.
Algunes de les conseqüències de saltar-se el desdejuni són decaïment, falta de concentració i mal humor, a causa del dèficit de glucosa -el nostre principal combustible energètic- que produeix el dejuni.
Hem de ser conscients que el cos ha passat 8 a 10 hores sense menjar, per això hem de desdejunar per a tenir la glucosasuficient per al nostre cervell i físic.
1.1. Un esmorzar complet.
Un esmorzar complet està compost per lactis, cereals (pa, galetes, etc.) I fruita.
2. Dieta equilibrada.
Un aspecte que cal assenyalar respecte a la dieta és que aquesta és col • lectiva, és a dir, adaptada a les necessitats ia les característiques de les persones. Però en cada ètnia se segueix un patró regular que és comú agairebé tots els individus, de tal manera que es configura un règim típica d'una societat o cultura. Un exemple és la que es coneix popularment com a dieta mediterrània, atribuïda a l'estil de vida seguit en alguns països de la costa mediterrània. No obstant això, perquè qualsevol dieta es consideri saludable i equilibrada, s'ha de basar en el consum irregular d'una àmplia varietat d'aliments. La raó ésque no existeix un únic aliment que contingui tots els nutrients necessaris. És important tenir en compte que per dur a terme una dieta saludable no s'ha d'excloure cap tipus de nutrients, i ha d'anar acompanyada d'un règim d'activitat física per tenir òptims resultats i ser saludables cada dia. Perquè la població tingui una referència sobre les pautes dietètiques més apropiades per assolir imantenir un adequat estat de salut, certs organismes o institucions públiques proposen unes guies i objectius dietètics. En aquests guies se sol recollir uns recursos gràfics, basats en la classificació dels aliments segons les seves característiques nutricionals predominants, que faciliten l'elaboració d'una dieta equilibrada.
2.1. Dieta mediterrània.
La dieta mediterrània és un tipus de dieta quedes de fa segles pauta tradicionalment l'alimentació dels països banyats per la Mediterrània i que es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix, i oli d'oliva com a greix essencial. També inclou freqüentment el vi. Valora la qualitat dels ingredients i la seva varietat, que se solen cuinar de manera senzilla.
Les virtuts de la cuina del mediterrani per a la salut humana han estatconstatades científicament pels beneficis dels aliments que la componen, especialment l'oli d'oliva, el vi negre en quantitats moderades i els llegums, així com una certa importància del peix sobre la carn.
Els beneficis són molt destacables per a evitar les malalties cardiovasculars i el càncer i altres patologies. Les causes semblen estar en el major consum de peix, especialment peix blau, ric enàcids grassos omega 3, en l'alt consum d'oli d'oliva (que redueix el nivell de colesterol a la sang) en lloc de greixos animals, i finalment en el consum de vi, que té efectes beneficiosos, especialment el vi negre pels seus antioxidants, encara que per la toxicitat de l'alcohol, s'ha de prendre en quantitats moderades, entenent com a tal un o dos gots per àpat.
3. Malalties derivades d’una malaalimentació.
Amb una mala alimentació, pots arribar a tindre:
Anorèxia nerviosa: L’anorèxia nerviosa és un trastorn d’inici adolescent en la major part dels casos, que es manifesta bàsicament per un estat biològic de malnutrició deguda a la pèrdua de pes, per un temor a engreixar, distorsió de la imatge corporal o excessiva implicació en la imatge en general i negativa a augmentar de pes malgratla progressiva disminució del mateix. les principals característiques de l’anorèxia nerviosa: el rebuig de mantenir un pes corporal mínim, una por intensa de guanyar pes i una alteració significativa de la percepció del cos. Normalment, les dones que pateixen d’anorèxia nerviosa, sofreixen a més, amenorrea (falta de regla) encara que hagin passat la menarquia (primera regla).
Bulímia: La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educació per la salut
  • Educació per la salut
  • Educació Física
  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS