Educació fisica examen d'esports

Páginas: 7 (1512 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013

Examen sobre esports














Naís Bertran Zaragoza
1r B batxillerat
11/11/13




1.Dibuixa el terreny de joc de futbol. Assenyala-hi les mides, línies i àrees. I planeja una jugada com si siguesis l'entrenador d'un equip.



2.Quins són el màxim de punts que pots acumular en una tirada? I en tot un partit hi ha límits de puntuació?

El valor de les cistelles nosempre és el mateix. Es té en compte des d'on es fa el llançament.
Des de fora la línia de 6'25 metres val 3 punts.
Des de dins la línia de 6'25 metres val 2 punts.
Des de la línia de tir lliure val 1 punt.


3.Reflexiona. Per què creus que en el nostre país hi ha menys noies que nois que juguen a futbol?
(pregunta lliure)
perquè és un joc que s'atribueix als homes em vers de les dones, encaraque sí que hi han equips femenins sempre ni han més masculins i sempre tenen més espectadors quasi tots els equips masculins


4.Explica els diferents tipus d'infraccions directes que puguis cometre i sita diferents situacions que es pugui senyalar com a expulsió i un altre com a falta personal.


Les infraccions directes s'anomenen faltes personals i un jugador és definitivament eliminat encomentre'n cinc. (A la lliga NBA són 6 ). Les faltes personals es realitzen quan empenys o piques a algun jugador contrari. També si insultes o protestes, tant a l'àrbitre com als jugadors de l'equip contrari.
Altres infraccions pròpies del bàsquet - violacions al reglament -són les que es fan per no complir el reglament:
-Les passes : No es poden donar tres passes sense botar la pilota. És l'acció,doncs, de caminar o córrer sense botar la pilota. També quan mou el peu de pivot, en una sortida botant, abans de què la pilota toqui el terra.

-Els dobles (o falta doble): No és permès de botar la pilota amb les dues mans. Si es bota i s'atura de botar-la en un moment donat, ja no es podrà tornar a fer-la botar, llevat que la toqui un altre jugador. També quan salta amb la pilota a les mans i caua terra sense deixar-la anar.
-La zona: No es pot romandre tres segons o més en la zona contrària.


-Camp enrere: un cop passada la pilota mig camp, no pot tornar al camp propi.


-5 segons: és el temps màxim en què un jugador pot tenir la pilota a les mans sense botar, passar o tirar.


-8 segons. És el temps màxim que disposa un equip per passar a camp contrari.

-24 segons: és el tempsmàxim del qual disposa un equip per tirar a cistella i fer bàsquet o que la pilota, almenys, toqui l'anella


5.Digues les diferencies i semblances entre el futbol i el handball. I que es va inventar primer el futbol o el handball?raona la resposta

Les principals diferencies són que en el futbol la pilota es pot tocar el amb els peus cosa que en hadball no, només pots tocar la pilota amb les mans,a part de la pilota també és diferents la manera de passar la pilota amb futbol es pot passar la pilota on vulguis però que no surti del camp en canvi el had ball només es pot tira cap endavant i quan és passen la pilota pots fer 3 passes o sinó desde on estas passar-li a un company.


6.Digues les normes del volelball i fes un dibuix que mostri les diferents posicions que es poden adoptar quantestas a la pista (mà baixa, dits.).


L'objectiu del voleibol és fer caure la pilota en el camp contrari o que l'altre equip la llenci fora. Cada equip té 12 jugadors o jugadores dels quals només juguen 6. Poden fer-se fins a 6 canvis en un set. Puntuació d'acord amb la nova normativa aprovada per la FIV (Federació Internacional de Voleibol) des del gener de 1999 el sistema és un punt perjugada, cada vegada que un equip guanya una jugada tant per encert propi com per encert de l'adversari, aconsegueix un punt i el dret al servei, no cal tenir el servei per obtenir un punt. Un set es guanya quan l'equip aconsegueix 25 punts i en té 2 de diferència com a mínim sobre l' adversari. Si la puntuació del partit en un moment és 25-24 es seguiria jugant fins que un dels dos equips aconsegueix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educació Física
  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS