Edvard munch

Páginas: 2 (434 palabras) Publicado: 24 de enero de 2011
Edvard Munch
Va ser un pintor noruec, nascut a Loeiten (Noruega), el 12 de desembre de 1863. Els seus quadres i obres gràfiques, tristes i angoixants representacions basades en les seves obsessionsi frustracions personals, van obrir el camí del desenvolupament del expressionisme. Va tenir una infància difícil, ja que la seva mare i al seva germana van morir quan ell era molt jove, i el seupare era un home molt dominat per les seves obsessions religioses. De tot això va sorgir una personalitat conflictiva i una mica desequilibrada, que ell mateix considerava la base del seu geni. Vacomençar a pintar als 17 anys.
L’any 1885 va dur a terme un dels seus nombrosos viatges a París, lloc on va conèixer els moviments pintorescs més avançats i es va sentir especialment atret per l’art deGauguin. No li va faltar temps per crear un nou estil summament personal, basat en accentuar la força expressiva de la línia, reduir les formes de la seva expressió més esquemàtica i fer un ús simbòlicdel color. O sigui que en un principi, va rebre una primera influència de la pintura impressionista i postimpressionista, però poc després va derivar un estil molt més personal, obsessivament enganxata la representació de les imatges relacionades amb les malalties i la mort. D’aquí ve la seva classificació com a pintor simbolista.
El crit (1893, Museu Nacional d’Oslo) reflexa el trauma patitper Munch durant la seva infantesa quan van morir la seva mare i a seva germana, víctimes de la tuberculosis. Pintava també tristes i melancòliques escenes, com el pont, amb figures mig abstractes irostres indefinits. El reflex de les seves ansietats sexuals, podem observar-les en els seus múltiples retrats de dones, representades alternativament, com a fràgils i innocents víctimes.
Des de l’any1892 fins al 1908 va viure a Alemanya, sobre tot a Berlín, encara que va fer nombrosos viatges a Noruega i a París. A Noruega ho torna definitivament el 1908, on va passar els seus últims anys de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edvard munch
  • Edvard Munch
  • edvard munch
  • Edvard Munch
  • Exposicion edvard munch
  • Vida Y Obra De Edvard Munch
  • Biografia De Edvard Munch
  • Quien es edvard munch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS