EFECTE DE LES HORMONES VEGETALS EN EL CREIXEMENT

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2015

EFECTE DE LES
HORMONES VEGETALS
EN EL CREIXEMENT
DAIANA MARC 1rBATX.A






















OBJECTIUS
El principal objectiu d'aquesta pràctica és observar com les hormones vegetals afecten alcreixement de les plantes. Per a això, modificarem el creixement d'una planta nana subministrant-li l'hormona del creixement que li falta.

INTRODUCCIÓ
S'entén per hormones vegetals aquelles substànciesque són sintetitzades en un determinat lloc de la planta i es transposen a un altre, on actuen a molt baixes concentracions, regulant el creixement, desenrotllament o metabolisme del vegetal. El terme"substàncies reguladores del creixement" és més general i comprén a les substàncies tant d'origen natural com sintetitzades en laboratori que determinen respostes pel que fa al creixement, metabolismeo desenvolupament en la planta.
Les principals hormones vegetals o fitohormones són les següents:
Auxina
Citoquinines
Etilé
Gibberel·lines
Les hormones vegetals són unes substàncies que tenenmúltiples efectes sobre les plantes. La major part d'aquests efectes estan relacionats amb en creixement, pel que són unes substàncies imprescindibles per al desenvolupament correcte dels vegetals.
Si perqualsevol raó, alguna d'aquestes hormones falta o és escassa en una determinada planta, açò produeix una sèrie d'efectes que seran més o menys dràstics depenent del tipus d'hormona que falte i de laplanta de què es tracte.
Una classe d'hormones són les gibberel·lines, aquestes afavoreixen el creixement en alçada de molts tipus de plantes. Quan aquesta hormona falta, normalment les plantes sónxicotetes.
En aquesta pràctica utilitzarem una varietat de pèsol (Pisum sativum) que no té gibberel·lines i per tant és una varietat nana. Però a aquesta planta li podem subministrar les gibberel·lines desde l'exterior i la planta creixerà normalment.
Com a substrat per a aquestos pèsols utilitzarem la perlita. Aquesta és un vidre volcànic amorf que té un contingut d'aigua relativament alt. És un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efectos del Alcohol sobre la hormona antidiurética
  • creixement
  • Efectos de la hormona t4 en el crecimiento de machrobrachium tenellum
  • Efecto de la hormona 17 alfa–metiltestosterona, en tilapia roja
  • Efectos De La Hormona Epinefrina Y Su Uso En Anestésicos Locales
  • Efecto de la hormona en crecimiento
  • Efectos de la hormona tiroidea
  • EFECTO DE LAS HORMONAS TIROIDEAS EN EL APRENDIZAJE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS