Egipto

Páginas: 15 (3604 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
EGIPTE.
Introducció.
Situació geogràfica
Egipte país de dues terres: El nord ( Baix Egipte) i el sud (Alt Egipte). També es pot dividir d’una altra manera: a l’esquerra el desert occidental i a la dreta el desert oriental. Pel que fa l’àrea del Sud compren des de MENFIS ; zona on s’hi troba el desert del Sàhara i el complexe arquitectònic: les piràmides. Fins arribar més enllà del meandre deTEBES; situat entre dos regnes, on es concentren els complexos religiosos i les primeres tècniques de momificació, i per tant, un gran nombre de mòmies soterrades. A n’aquesta zona els àrabs li van donar el nom de “ l’antiga Quasep”. A la part inferior de Tebes, entre mig de Kom Ombo i Filé, és troba ELEFANTINA ; última regió abans de la primera cascada i territori on hi ha els cabdills ambgrans ànsies d’expansió.
Situació política.
Cap a l’any 3500-3000 hi van haver les primeres confederacions:
* la confederació de Thinis: AKHIM ( IPOU), THINIS, ABYDOS, HOU
* la confederació de Noubt: DENDÉRAH, COPTOS, NAGADA( NOUBT), QOUS ( GÉSY), MÉDAMOUND ( MADOU), THÈBES ( OUASET), ERMANT ( IOUNY), EL –TÔD ( DJÉRTY)
* la confederació de Nékhen: ESNAH (IOUNYT), EL-KAB ( NÉKHEB),HIÉRAKONPLOIS ( NÉKHEN ), BÉHÉDET (EDFOU), DJÉBEL EL – SILSILE o GEBEL EL SILSILA (KHÉNY).
Hidrografia.
El principal afluent que hi passa entre mig de Egipte s’anomena Nil, aquest flueix des del Sud fins al Nord transportant un gran cabal d’aigua, aquesta desemboca pels diferents 7 braços que formen el delta, que anteriorment fou un golf. El fet que l’aigua estes a prop de les poblacions donavalloc als canals de reg per alimentar el conreu, així doncs l’agricultura va arribar a tenir molta riquesa. D’altra banda, l’afluent també era una altra via de comunicació més, com per exemple l’ importació de fusta des de Xipre . Finalment, el tema militar; en aquests temps encara no hi havia exercits del Mediterrani que volguessin conquerir Egipte, per dues raons:
1.El territori era molt segurgràcies als oasis,( petits llacs que sorgien de baix terra), ja que era el nucli de la població.
2.El mar, que era l’única manera d’atacar-los, no era una dificultat perquè encara no existia la navegació de guerra.
Tot i que, encara no podien assetjar-la, alguns que d’altres nòmades lluitaven contra els egipcis per un benefici en comú; l’aigua.
Per acabar, el riu té una part positiva i d’altra denegativa. La part positiva es que quan baixava el curs, aprofitaven per regar els camps de conreu, en canvi si el curs pujava tot quedava inundat. Per això, els egipcis controlaven aquest fet gràcies a un calendari dedicat només a l’afluent.
Fauna i esclavatge.
Els camins del Sud s’utilitzen per extreure animals exòtics; com les panteres i els micos, que són valorats per les elits econòmiques.Aquesta es la part positiva, però la part negativa es que molts nouvinguts no podien trepitjar aquestes terres a causa de la fauna salvatge que persistia.
D’altra banda, els egipcis tenien problemes amb els fenòmens atmosfèrics; o bé es traslladaven a les valls a causa de les sequeres, o les seves collites quedaven ensorrades per culpa de turments d’arena.
Per acabar, l’esclavitud era un gèneretípic a la zona Sud, en les terres Nubials, on se n’extreia gran part dels esclaus i es practicava el comerç humà.
Relacionat en aquest tema hi trobem ciutats que han patit conseqüències o han estat afavorides, juntament amb les seves característiques:
HUADI EL NATUR; Territori on s’extreia el Natró per l’ús en el procés de momificació, ja que conservava la mòmia i també, per fer pasta devidre. Constituïa un pas de caravanes entre Alexandria i l’Oasi de Bahariya.
Més cap al Sud hi ha L’OASI DE SIWA; important per les collites i la religió. Un lloc de peregrinació i per tant molt visitat en l’antic Egipte, Cal dir que el Déu al qual oraven s’anomenava Amón.
A la part dreta podem, en el desert oriental més al sud hi trobem UADI/ WADI HAMAMMAT ; Creua el meandre de Tebes fins...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Egipt
  • Egipto
  • Egipto
  • Egipto
  • Egipto
  • egipto
  • Egipto
  • Egipto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS