Ejemplo ficha de actividad

Páginas: 22 (5285 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2014
Investigació social és l'aplicació de mètodes i tècniques científiques a l'estudi de la realitat social.

El coneixement de la realitat permetrà tant diagnosticar la situació com valorar els efectes en cada moment i el resultat de la intervenció sobre les persones o grups.

La investigació social ens permetrà saber, d'entre altres coses; quin és el context social en què viuuna persona o col·lectiu; quina és la seva manera de viure i els recursos econòmics de què disposa; quin coneixement té i quina utilització fa dels serveis socials a la seva disposició; quina és la dinàmica familiar i social, així com la relació entre els diferents components; quines limitacions personals i de l'entorn pot entorpir la seva integració, o quines són les seves creences,valors i aspiracions.

El mètode científic és la manera en què, intencionadament i utilitzant el saber i una metodologia científica, obtindrem la informació que desitgem de la realitat. En aquest cas, a diferència del sentit comú, es tracta d'una aproximació formal, sistemàtica i més objectiva.
La metodologia científica requereix, en primer lloc, de la selecció de les fontsd'informació i, posteriorment, l'aplicació de les tècniques d'investigació adequades utilitzant els instruments o mecanismes que ens proporcionin una informació més rica i precisa.

FONTS D'INFORMACIÓ

En investigació social podem distingir dos tipus de fonts bàsiques:

Les fonts secundàries
Normalment, iniciarem la investigació indagant en la informació que ens proporcionen lesfonts secundàries o informacions que ja estan elaborades i es poden consultar. Podem diferenciar entre fonts internes i externes.

Internes: Són les que han estat creades per la pròpia organització, com investigacions o projectes anteriors, informes realitzats, estudis, etc. Són les més accessibles ja que acostumen a estar a disposició dels treballadors de l'empresa oinstitució.
Són les més econòmiques, el que permetrà estalviar costos, monetaris, de temps i personal.
Externes: Són les que s'han elaborat fora de l'organització: publicacions, bibliografia, estudis econòmics, estadístiques... Actualment, les noves tecnologies de la informació i la comunicació, especialment internet, s'han convertit en una eina de valor incalculable per accedir a aquestesfonts.
Per abordar l'estudi de les fonts secundàries, tant internes com externes, utilitzarem bàsicament la tècnica del recull documental.

Les fonts primàries

Es troben a la propia realitat que s'ha d'investigar i s'accedeix a elles de manera directam sense intermediació. En les fonts primàries buscarem la informació específica que necessitem per al desenvolupament d'unprojecte determinat.
En funció del tipus d'investigació, recorrerem a elles directament, encara que en general es convenient fer-ho només quan haguem esgotat les fonts secundàries i no ens proporcionin suficient informació.
Les tècniques utilitzades per obtenir informació de les fonts primàries poden ser tant qualitatives com quantitatives, i son molt variades, tal com veurem acontinuació.

Fonts secudàries Recopilaciódocumental


El mètode científic

Tècniques - L'enquesta
quantitatives
Fonts primàries...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ejemplo fichas
  • ejemplo de fichas
  • Ejemplos de fichas
  • Ejemplos de fichas
  • ejemplos de fichas
  • Actividad Ficha
  • Ficha actividad
  • ejemplos de activos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS