Ejercicio Vidmark

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
El Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) o Cort Internacional de Justícia (CIJ), és el principal òrgan judicial de les Nacions Unides i va ser establert per la Carta de les NacionsUnides el 1945. El tribunal Internacional de Justícia es regeix per un Estatut que és part de la Carta de les Nacions Unides.
Estructura,composició i govern
El tribunal està constituït per 15 magistrats dediferents països elegits per l'Assemblea General i el Consell de Seguretat, en votacions independents i per majoria absoluta. Els jutges no representen els seus països, actuen de forma independent pel bé dela justícia internacional. Els magistrats compleixen mandats de nou anys i poden ser reelegits. Tot i així cada tres anys es renova un terç de la cort. Sempre s’intenta que a la Cort estiguinrepresentats els principals sistemes jurídics del món, però, fins ara, sempre hi ha hagut al tribunal un jutge amb nacionalitat de cadascun dels cinc estats que són membres permanents del Consell deSeguretat (França, el Regne Unit, la República Popular de la Xina, Rússia i els Estats Units).
Entre aquests 15 magistrats s’elegeix a un president, i a un vicepresident que durà a terme les funcions delpresident en cas d’absència d’aquest, assistits per una Secretaria que es dedica a tots els temes administratius. A més, també t si poden unir temporalment a la Cort magistrats especials, aquestss’uneixen a la Cort quan un assumpte els influeix però no tenen representació del seu país dintre del tribunal.
Objectius
Les seves funcions principals són resoldre per mitjà de sentències les disputesentre estats (mitjançant uns procediments contenciosos) i emetre decisions o opinions consultives per donar resposta a qualsevol qüestió jurídica que sigui plantejada per part de l’Assemblea General o elConsell de Seguretat, o per les agències que hagin sigut autoritzades per l’Assemblea General d’acord amb la Carta de las Nacions Unides (procediment consultiu).
Activitats rellevants
Des del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejercicios De Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios
  • Ejercicios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS