el 11 M

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 1 de julio de 2014
El 11 de març de 2004
(11M)




Àgueda Ruiz i Mireia Alcántara
4tB
Victoria Salvador




On sorgeix la idea del 11- M ?
A més de 6.600 quilòmetres de Madrid, a la portuària megaurbs de Karachi ( Pakistan ) el marroquí Amer Azizi va idear l'11 - M , segons Reinares . Aquí va néixer el devastador pla de la ment d'aquest immigrant que va arribar a Espanya a finals dels vuitanta oprincipis dels noranta i que , després d'una joventut en què fumava haixix i escoltava reggae , a Madrid es va radicalitzar i es va bolcar en la faceta més excloent i rigorista de la religió islàmica.
A finals de 2001 , Azizi s'entrevista amb un altre coreligionari d'origen marroquí , conegut com Abdul-Latif Mourafik ( condemnat posteriorment per delictes de terrorisme després dels atemptats delMarroc el 2003), amb l'objectiu que els espanyols patissin el major atemptat de la seva història .
El germen que va originar el pla d'atemptar a Espanya va arrencar amb el desmantellament de la cèl·lula d'Al-Qaida a Espanya el novembre de 2001 , quan diversos dels membres no van ser detinguts en entendre els jutges i fiscals que " a la llum de la legislació de l'època no hi havia evidències perarrestar ".
Un mesos més tard , al març de 2002 , un individu resident a l'Iran i els radicals que no van ser detinguts el 2001 però que pertanyien a la cèl·lula d'Al-Qaida liderada per Abu Dahdah , van prendre la iniciativa d'articular la xarxa que va perpetrar l'atemptat de l' 11- M . Aquesta xarxa estava configurada pels romanents de la cèl·lula d'Al-Qaida a Espanya , membres del Grup CombatentIslàmic Marroquí i el seu homòleg libi , i ja el 2003 s'afegeix la banda de delinqüents liderat per 'El Xinès ' . En total , unes 30 persones .
Per què ?
Azizi havia arribat a Karachi procedent de l'Iran , on l'havia sorprès l'operació Dàtil , llançada pel jutge Baltasar Garzón per desactivar la cèl·lula que Al-Qaida havia fundat a Espanya el 1994 . La majoria dels seus components van serdetinguts a la mateixa el novembre de 2001 , entre ells el seu capitost Abu Dahdah .
Un dels que no van ser caçats per les forces i cossos de seguretat de l' Estat va ser Azizi , que era fora d'Espanya. Per això , sosté l'autor, la decisió inicial d'atemptar contra Espanya sorgeix de l'anhel de venjança d'aquest home per la desactivació del grup d'Abu Dahdah .
¿Només desig de venjança ?
A partird'aquest moment es posa a Espanya en el focus dels objectius , en participar el Grup Islàmic Combatent Marroquí ( GICM ) , que formaria part de l'entramat de l'11 - M . D'acord amb la reunió d'Istanbul , a Madrid rep ordres Mustafa Maimuni -també pertanyent al grup de Dahdah i no empresonat - de part de Mourafik i Azizi de crear dues cèl·lules : una a Marroc ( Kenitra ) i una altra a Espanya.
Com esforma la xarxa terrorista de l' 11- M ?
El conjunt de yihadistes que conformen la xarxa final de l'11 -M es poden emmarcar en tres grups : els membres no detinguts de la cèl·lula d'Abu Dahdah , les estructures amb què comptava el Grup Islàmic Combatent Marroquí ( GICM ) a Europa occidental - especialment a Bèlgica i que estaven connectats amb la reunió d'Istanbul - i la banda de El Xinès '- ungrup de delinqüents comuns que van ser radicalitzant en la seva concepció religiosa - .
Així mateix , assenyala l'autor , hi ha alguns altres membres que no es poden inscriure directament en una d'aquestes tres potes , però que són annexionats a la causa . Aquestes tres branques van ser aglutinant de manera progressiva durant un any i mig . En un context cronològic , el procés de formaciós'iniciaria al març de 2002 i conclouria a l'agost de 2003 .
causes.
La venjança pel desmantellament de la cèl·lula d'Al-Qaida a Espanya el 2001 , l'oportunitat per als grups terroristes nord-africans d'atemptar on residien els seus membres , els desajustos judicials i les errades en la cooperació policial van motivar l'11 - M , ideat al desembre de 2001 al Pakistan .
Aquestes són les causes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 11-M
  • M Dulo 11
  • Los Atentados Del 11-M
  • 11-M
  • Los Ataques Illuminati 11-S, 11-M Y 7-J.
  • Medidas Antiterroristas De La Unión Europea Antes Y Después Del 11-M
  • 11 PROBLEMAS DE APLICACIÓN DE M
  • Juicio 11-m

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS