El body art y el body painting

Páginas: 26 (6303 palabras) Publicado: 17 de abril de 2014
1. Introducció
El treball que presentaré és sobre body art i les seves corrents de diferents èpoques: del segle XX parlaré sobre l’accionisme vienès i del segle XXI explicaré el body painting. També mencionaré al principi del treball els tatuatges i els pírcings perquè també són art en el cos i influeixen en l’aparició dels temes que tracto.
Quan vaig començar a buscar informació pel treballnomés volia fer-ho sobre el body art actual però vaig descobrir que no sempre s’ha practicat d’una mateixa manera. En la recerca trobava informació sobre un body art més clàssic i un body art més actual. Com els dos tipus d’art es denominen igual tot i que són de diferents segles, necessito aclarir que quan faci referència al body art hem centraré més en l’accionisme vienès perquè va ser un grupque va representar-ho clarament i els autors que ho practicaven van tenir gran importància. Quan hem centri en el body painting hem referiré a la pintura en el cos, bàsicament.
El meu objectiu és aprendre i esbrinar les diferències que hi ha entre el body art de principis del segle XX i també el anomenat body art o body painting de principis del segle XXI.
Deixant a una banda que m’encanta l’art,vaig decidir fer aquest treball quan vaig tenir una conversa amb una amiga que estudia batxillerat artístic. Ella hem va explicar que en la seva classe estaven fent el tema sobre body painting i al veure fotos sobre el que era, vaig començar a interessar-me. Tot seguit vaig pensar que és un tema que agradaria i també volia tenir més coneixements i experiències d’aquest àmbit.
En el cos deltreball explicaré el que per a mi destaca dels dos tipus d’art i dels seus respectius autors: d’una banda estarà la part teòrica i d’altra banda, la part pràctica del treball. Els dos primers punts seran sobre tatuatges i pírcings, que ja he comentat abans perquè redacto una breu explicació. En segon lloc, estarà l’explicació de que és el body art i continguts d’això que poden interessar: origen il’accionisme vienès com a body art amb els artistes d’aquest mateix grup. Després, l’explicació i l’origen del body painting, alguns autors i aquí faré referència a alguns festivals que es celebren.
En la part pràctica, hi haurà una entrevista feta a una fotògrafa professional que practica body art, i un altra entrevista feta a una amiga meva practicant amateur de body painting. Les entrevistesserviran perquè ens donin a conèixer la seva visió i ens expliquin que els motiva a practicar-ho.
El punt d’experiència va sorgir al fer les dues sessions de body painting i serà per donar-vos a conèixer les sensacions que he tingut al veure de primera mà els procediments que s’utilitzen, les dificultats per poder fer aquestes fotografies que es mostren més endavant, i el vídeo fet a la primera de lessessions.
Per últim, trobareu les conclusions i la bibliografia, on explicaré de on surt la informació que he trobat i com ha anat l’evolució del treball.

2. Els tatuatges com a comunicació del cos
“Segons una definició d’un diccionari, un tatuatge és el gravat de dibuixos en la pell humana, introduint matèries colorants a sota de la epidermis, per les punxades o picadures prèviamentdispostes. Però un tatuatge és molt més que això, és una forma de dir-li al món el que pensem de la vida.”1
Figura 1 Figura 2

Fotografies de Hannah Snowdon, tatuadora professional
L’origen ve d’algunes mòmies amb més de cinc mil anys d’antiguitat que van trobar amb marques a la pell com a símbol de estatus, per adorar a Déus o per identificar castes, per exemple.
Els tatuatges van arribar al mónoccidental gràcies als mariners que van viatjar a l’índia i les illes Polinèsies. Allà van veure per primera vegada art a la pell.
Ara els tatuatges tenen un valor molt més estètic dins de la nostre societat. S’ha popularitzat tant que hi ha programes de televisió on es pot apreciar aquesta pràctica.
Els millors tatuadors són: Aaron Cain, Paul Booth, Nick Baxter, Ryan Deaninger i Carson...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • body painting
  • Body Art
  • Body art
  • Body art
  • Body art
  • body art
  • Body Art
  • body art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS