EL BULLI

Páginas: 5 (1043 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
“elBulli”


-Identifiqueu el tipus de producte que ofereix elBulli. Consideréu al Bulli un bé, un servei i/o una idea?
Els tipus de productes que ofereix elBulli son variats, trobem béns, com poden ser els utensilis de cuina, llibres, aquests serán béns duradors: es poden consumir durant un periode de temps ampli, olis Borges, cerveza Inedit i patates Pepsico que serán un exemple dels bénsde consum inmediat: el consum d’aquestos provoca la seva extinció.
També tenim el catering i el restaurant que estarien catalogats com a serveis ja que es una activitat que no dona com a resultat cap tipus de propietat a qui el gaudeix, aquesta sería la descripció que valdría per a qualsevol restaurant, no obstant, i parlant de elBulli, no nomès diría que es un servei si no una idea,l’equip de elBulli difon noves idees i conceptes, es caracteritza per la seva creativitat, aquestes idees arriban al consumidor i a la societat interesada i aporten nous coneixements a la vegada que fa que es meditin i questionin com per exemple la gastronomía molecular, l’us d’aditius quimics. Algunes d’aquestes tecniques, signe d’identitat d’elBulli, creen controversia i diferencia d’opinions, unexemple es la reacció del també cuiner Santi Santamaria que va mostrar la seva disconformitat a aquest tipus de cuina.
-Quines eines de comunicació utilitza elBulli per arribar al seu públic objectiu?, Quin altra o altres eines de comunicació podria utilitzar elBulli per aconseguir també dit objectiu?
Dintre de les eines del mix de comunicación que el grup fa servir trobem:
-Venda personal: Nos’identifica de manera clara a les eines utilitzades per elBulli, no obstant, es una eina que pot ser utilitzada als punts de venda on es trobem aquest productes i el component personal sense cap dubte por ajudar a reforçar la decisió del consumidor de contractar o no el servei.

-La publicitat: Hem vist al Ferran Adria a anuncis de televisió i prensa escrita promocionant els olis i vinagres deBorges http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Eo9JJah3gBk , la cervesa Inedit de Damm http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JcFzrBbio84, matalassos de Pikolin etc. No es una eina utilitzada per a promocionar el restaurant.

-Les relacions publiques: Si cerquem per la red trobem informació a les webs de les diferents empreses, principalment, en forma de notesde presa, exemples son, Pepsico http://www.pepsico.es/media/releases/view/pepsico-y-ferran-adria-anuncian-un-nuevo-acuerdo-de-colaboracion-en-innovacion-.html , telefonica http://www.gruporcomunicacion.com/adjuntos/docs/362_notas_nota%20de%20prensa%20%20libro%20ferran.pdf amb aquestes informacions les empreses creen un clima de confiança i reforcen la seva imatge. La participació en diferentsfires especialitzades del tipus Madrid Fusión, en ponencies, xerrades, cursos en universitats, aparició a diferents medis de comunicació, son una mostra de que aquesta es la eina mes utilitzada per el grup elBulli.

-Patrocini: Tot i no ser una eina utilitzada per elBulli he trobat un patrocini del grup elBulli a una web relacionada amb el mon del vihttp://nosgustaelvino.com/2010/12/28/ferran-adria-nuevo-patrocinador-de-nos-gusta-el-vino/ ,

-Promoció de vendes i marqueting directe: No s’identifica cap acció en aquest sentit.

Aquest grup empresarial fa servir principalment les relacions publiques.

Considero que podria explotar mes el patrocini, m’ha sobtat no trobar practicament res en aquest sentit, pot ser el grup si que ho fa servir però no com eina de comunicació iparticipa en activitats a les quals dona suport economic però no ho publicita.

-Quin mètode de fixació de preus creieu que utilitza elBulli per establir els preus de la seva carta?
ElBulli utilitza un metode de fixació de preus basat en el valor, es dirigeix a un public molt concret, un públic que està disposat a pagar un preu elevat per gaudir d’una nova experiencia gastronómica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El bulli
  • EL Bulli
  • bulli
  • el bulli
  • el bulli
  • Bulli
  • El Bulli
  • el bulli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS