El Cafè de la Marina

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
El Cafè de la Marina. Resum

L'acció de l’obra es situa al Port de la Selva, poble de la Costa Brava, i presenta un cafè mariner, on una noia, Caterina, ha estat abandonada pel seu amant i hahagut d'avortar a França. La seva marginació es posa de manifest quan la seva germana Rosa es casa, mentre ella ha de suportar els rumors i xafarderies que es produeixen al cafè del seu pare Libori ontreballa. En el casament de la seva germana Rosa, sorgeix una proposta de casament per Caterina d'un desconegut marxant de peix de Banyuls , més gran que ella i que ignora el seu passat. Mentrestant,es va desenvolupant un amor secret i latent envers Claudi, un pescador geniüt i alcohòlic que vol marxar a Amèrica, com a via d'escapament, ja que no veu futur al poble. Al final, la xafarderia li faarribar a Bernat la història de Caterina, i llavors es desdiu de la seva proposta. Al final tot se soluciona amb el casament entre Caterina i Claudi.

Personatges:

CATERINA
Filla gran de Libori.Ha tingut uns amors amb un individu que, en deixar-la embarassada, fuig cap a França. Va a Cotlliure a avortar. Després d’aquests fets, queda “marcada” per a la resta de la seva vida, ja que en unpoble petit tot se sap i ningú la voldrà per muller. Té un caràcter ferm, però, i portarà amb dignitat la seva situació.

CLAUDI
Pescador jove i atractiu que, davant la manca de perspectives alpoble, vol marxar a Amèrica. Beu molt i quan està sota els efectes de l’alcohol es torna violent i agressiu. Se sent atret per Caterina, però no ho ha manifestat mai.

LIBORI
Pare de Caterina i Rosa.És l’amo del Cafè de la Marina. Quan Rosa queda embarassada, l’obliga a avortar per intentar salvar la reputació de la filla i la família. Veu en Monsieur Bernat, la possibilitat que Caterina puguiredreçar la seva vida. Prioritza l’aspecte material al sentimental.

MONSIEUR BERNAT
Comerciant de Banyuls de la Marenda (Catalunya Nord). Vidu. Ben situat econòmicament, però ja de certa edat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS