el cafe de la granota. 6

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
6. Futbol de rivera
Jesús Moncada i Estruga fou un escriptor en llengua catalana nascut a Mequinensa (el Baix Cinca) el 1941 i mort a Barcelona el 13 de juny de 2005. La població on va viure fins ala seva desaparició anegada per l'embassament de Riba-roja d'Ebre és l'escenari principal de la seva obra literària.
Se'l considera un dels autors en català més importants de la seva època i va rebreuns quants premis per la seva obra, entre altres el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Joan Crexells de narrativa o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, l'any 2001.
Elcapítol sis d'aquest llibre porta per títol "Futbol de Ribera" perquè la trama es desenvolupa en un camp de futbol situat a la banda dreta de l'Ebre, a l'hort del Ramon, el qual, uns anys abans de laguerra civil va ser devastat per una riada. Com explica Cristòfol, un vell de la vila, els visitants eren gent de secà, eixuta i corretjosa i amb prous penes sabien el què era un riu. Al veure tot elcamp inundat, es van amuntegar a la zona del camp on no hi havia arribat l'aigua i l'equip local va aprofitar aquest temps per marcar sis gols, només sis, no volien burlar-se dels visitants, nomésguanyar-los.
Context: Dictadura Franquista.
Gènere: Narratiu
Argument:
En el Cafè de la Granota, una fotografia del 1958, on surt l’equip de futbol de la vila d’aquells temps, dóna peu a Cristòfol,a explicar-li al cronista la següent història:
Abans de la Guerra Civil, una riada del riu Segre va devastar l’hort de Ramon de Tamariu, situat a la punta de la vila on conflueixen l’Ebre i el Segre.Quan l’aigua es va anar assecant es va decidir que el fangat restant s’aprofitaria per construir-hi el camp de futbol. El camp va quedar preciós. L’inconvenient era que la portaria de llevant, estavatocant al riu Segre i unes de les bandes donava al riu Ebre, de tal manera que a la mínima que algú xutava, la pilota anava riu avall. Ara bé, les característiques del camp, no van afectar mai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el cafè de la Granota: els 6 primers contes
  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS