El Cafe de la Granota

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014



Temps i Espai

Espai

En tots els contes la vila de Mequinensa actua com l’epicentre de l’acció i aporta sensació d’unitat degut a la manera en que l’autor descriu tots els llocs delpoble: els seus carrers, les places, les mines, la barberia, la Clenxa, el Cafè de la Granota, els molls...
On passen la majoria de fets dels contes es als carrers del poble, a les mines, als molls, a laClenxa i al mateix Cafè de la Granota.
També es pot dir que gracies a les descripcions de les ambientacions que dona Moncada sobre la vila de Mequinensa dona la sensació d’amplitud i llibertat.Temps Extern

Podem dir que el principi del temps extern es l’any 1939 ja que es quan un dels personatges recorda el fets de la Guerra Civil Espanyola i acaba l’any 1970 que es quan comença ladestrucció i despoblació de la vila de Mequinensa causada per l’acabament de la presa de Riba-roja. Al conte ‘’Guardeu-vos de somiar genives esdentegades’’ també es menciona la Guerra de Corea que va tenirlloc durant els anys 1951 fins al 1953.







Temps Intern

El temps intern del llibre comença l’any 1957 que es quan es comença a construir la presa de Riba-roja i acaba l’any 1970, que esquan la presa es acabada i la vila es destruïda i abandonada.
Podem saber que els fets dels contes ‘‘Futbol de Ribera’’ i ‘‘Amarga reflexió sobre un manat de cebes’’ ocorren durant l’any 1957 ja queho esmenta en els propis contes.
En el conte ‘’Un enigma i set tricornis’’ el cronista esmenta que a principis dels anys seixanta el pes net de les forces de l’ordre de guarnició a la vila excedia debon tros la mitja tona.
A part d’aquests fets, també podem saber l’època en es basen les històries gracies a l’ambient de repressió i opressió que l’autor ens mostra, així com les diversesreferències al franquisme i a la dictadura.














Estructura

Els 14 contes del llibre, menys dos d’ells, es poden classificar en Cròniques o Informes (Un personatge narra i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS