el cafe de la marina

Páginas: 10 (2449 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014
Bon dia, em dic gerard i vinc a fer-vos una petita exposició sobre el meu treball de recerca. El meu treball tracta sobre l'Alzheimer que és una malaltia que cada cop és més freqüent.
He escollit aquest tema pq és una malaltia de la que no es parla cada dia però que tots podem patir o que algú proper la pateixi, crec que seria positiu que la gent en tingués més informació, sigui per curiositatcom jo o per si tinguéssin la desgràcia de patir-la directa o indirectament.
L’Alzheimer és una malaltia cerebral que causa problemes a la memòria, la forma de pensar i el caràcer o la manera de comportar-se de la persona que la pateix. L’Alzheimer és la forma més comú de la demència,que és un terme general per descriure la pèrdua progressiva de les funcions cognitives o intel·lectuals, degut adanys o desordres cerebrals. Actualment, tot i els avenços mèdics, l'Alzheimer representa entre el 60 i el 80% dels casos de demència.
Antigament els metges de Roma i Grècia associaven la demènca amb l’envelliment, i és per això que aquesta malaltia no va ser detectada fins el 1901 pel psiquiàtra alemany Alois Alzheimer. ois va treballar com a metge particular d’una senyora amb una malaltiamental de la qual no s’en tenia cap tipus d’informació. Després de la mort de la senyora, Alois va examinar-ne el cervellamb el microscopi i va anotar les alteracions. va ser on Alois va identificar el primer cas del que avui en dia es coneix amb el nom d’Alzheimer.
Aquesta malaltia té alguns factors de risc com poden ser la genètica, alguna lesió greu que haigui afectat al cap, l'envelliment, ialguns altres, i Estudiant aquesta malaltia s'ha pogut establir-ne tres tipus. Aquests tres tipus són:
Alzheimer familiar: Aquest dipus d'alzheimer ve donat per la genètica. aparició que és abans dels 60 anys.
Alzheimer associat a la síndrome de Down: Les persones amb aquest síndrome pateixen un excés de proteïna precursora d'amiloide que és la causant de la malaltia. En aquest tipus d'alzheimers'hi troben casos a partir dels 12 anys.
Alzheimer associat a l'edat: part de les persones que superen els 65 anys la pateixen però la seva aparició no és no és deguda a l'envelliment, sinó quee també a causa de la presència d'un gran nombre de gens.

L’encèfal es la part central del sistema nerviós i es troba al cap, dins del crani.

Té tres parts principals:

- El cervell que omple lamajoria del crani. Es el centre de coordinació d’activitats sensorials i intelectuals com la memòria i la resolució de problemes. També controla el moviment del cos.
- El cerebel és la part posterior de lèncèfal, i es troba sota el cervell.És la part de l’encèfal que controla la coordinació i l’equilibrI
- El bulb raquidi (fig. 3) es troba també sota el cervell i davant del cerebel. Ésl’encarregat de conectar lèncèfal a la columna vertebral i controla funcions automàtiques com la respiració, la digestió, la frequència cardíaca i la pressió arterial.
La superfície del cervell és una capa externa especialitzada de l’encèfal anomenada escorça cerebral. Els científics han fet un mapa de l’escorça al identificar que certes àrees del cervell estan fortament relacionades amb certes funcionsdel nostre organisme.

-Interpreta les sensacions del nostre cos, les imatges, els sons, i les olors del món exterior respectivament.
- Genera pensaments, resol problemes i fan plans.
- Formulen i emmagatzemen records.
- Controlen moviments voluntari
El treball real del cervell el duen a terme cèl·lules individuals. el cervell d’un adult conté al voltant de 100 bilions de neurones, ambbranques que es conecten entre elles en més de 100 trilions de punts. Les senyals que passen pel bosc de neurones formen la base dels records, els pensaments i els sentiments. Les neurones són el tipus de cèl·lula prncipalment destruïdes per la malaltia de l’Alzheimer, per això s’anomenen malalties neurodegeneratives. Les senyals que formen records i pensaments es mouen per una neurona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS