El color

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2011
EL COLOR

1-El color com a fenomen físic i visual.
Quan és de dia veiem que tot allò que ens envolta té color.
Si de dia percebem la llum y a les fosques no és per la llum perquè si el nostresistema perceptiu no canvia y la llum si tot fa pensar que la llum és l’origen.
La llum que rebem del sol és blanca .La llum és una propagació d’energia que percebem amb els ulls quan incideix sobreels objectes.
Només podem percebre les radiacions electromagnètiques visibles (la llum). Exemple: Quan és de nit i la lluna és plena,quan mirem el firmament veurem que el cel ara és negre…La llunaque rep la llum del Sol la veiem com a un cos lluminós.
En aquesta visió nocturna no veiem com els raigs de sol apleguen a la lluna simplement veiem la lluna il·luminada …Això vol dir que la lluna ésun cos com altre del nostre entorn i es comporta igual.
Si no podem veure la llum com sabem que és blanca?
Els cossos poden ser transparents o opacs, els transparents són com el vidre deixentravessar la llum per això són incolors. Els opacs en canvi reaccionen absorbint i reflectint la llum les que absorbeix no les percebem només veiem les que reflecteix.
El tercer factor de la percepció delcolor és l’ull,el qual té una forma esfèrica.
La còrnia i el cristal·lí són lents…En la retina hi ha dos tipus de cèl·lules,els cons i els bastons. Els cons son a la fòvea i són sensibles a lallum…Quan la llum és molt intensa la pupil·la es contreu i quan és molt feble es dilata per a il·luminar la zona de la retina.
A la fòvea hi existeixen tres tipus de cèl·lules com les dels 700NM (roig)els dels 550NM (verd) i les dels 400NM (violeta).
El feix de les fibres nervioses formen una espècie de nervi òptic que arriba al cervell .I el cervell interpreta la transmissió nerviosa,el que voldir que la percepció del color és una sensació mental.
Els colors espectrals es poden traduir com a llums de colors .Tres d’elles són primàries, del a suma d’elles se n’obtenen altres considerades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colores
  • El color
  • El Color
  • Color
  • Color
  • Color
  • Colores
  • el color

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS