El Descens Crioscòpic

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 2 de junio de 2012
Definició: El descens crioscòpic és la disminució de la temperatura de congelació que experimenta una dissolució en comparació amb la temperatura de congelació del dissolvent pur.
Termescientífics: El descens crioscòpic és una de les propietats col·ligatives i, com la resta d'aquestes propietats, la magnitud del descens només depèn de la naturalesa del dissolvent i de la quantitat dissolta desolut, és a dir, és independent de la naturalesa del solut. Dit en altres paraules, qualsevol solut, en la mateixa quantitat, produeix el mateix efecte.
L'aplicació del descens crioscòpic fou essencialper a l'estudi de les propietats de les substàncies ja que permet la determinació de les seves masses moleculars de forma precisa.
El descens crioscòpic es pot explicar fàcilment si ens fixem en lavariació d'entropia que es produeix durant el canvi de fase.
Per una banda, l'entropia és una mesura del desordre d'un sistema. Així, un sòlid pur està més ordenat que un líquid pur, i aquest té mésentropia (més desordre). El desordre és a causa de què les partícules (molècules, ions i àtoms) d'un sòlid ocupen una posició fixa i només vibren al voltant d'aquesta posició. Per contra, en un líquidles partícules estan en moviment i no tenen una posició determinada. Una dissolució líquida té més desordre que un líquid pur ja que a la dissolució, a més de les partícules del dissolvent enmoviment, també hi ha les partícules del solut en moviment, la qual cosa fa que el sistema sigui més desordenat.
Per tant, la congelació és una transició de primer ordre, és a dir, té lloc amb una variacióbrusca d'entropia de forma pràcticament reversible a la temperatura i pressió d'equilibri.
Paraules pròpies: Quan una substància es congela les partícules s'ordenen en xarxes cristal·lines de lamateixa substància. És per això que, quan hi ha diferents substàncies entremig (com seria el cas de en una dissolució) costa més que aquestes s'ordenin i es congelin ja que han d'aconseguir agrupar-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el descens
  • Descenso POB
  • Descenso crioscópico
  • Descenso Crioscopico
  • descenso crioscopico
  • Descenso a periferia
  • El descenso al infierno
  • El descenso a Xibalbá

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS