El govierno de Silvela

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
El govern de Silvela i el Tancament de Caixes
Francisco Sivela va assumir el càrrec de president del govern després de la mort de Cànovas.
El nou govern com podem veure en el document publicat pelgeneral Polavieja, ministre de la Guerra, defensava un model Regeneracionista.
El govern de Silvela i el Tancament de Caixes
El greu problema del sistema econòmic (conseqüència de la guerra) vasuposar la imposició de grans impostos. Els sectors productius que esperaven unes reformes positives, nomes veien com havien de pagar més i es va formar un descontentament de tot el país.
A Barcelonaes va iniciar una campanya contra els impostos. I es va constituir la Lliga de defensa Industrial i Comercial. On es va decidir el Tancament de Caixes. On tots el gremis que la formavenvan decidir no pagar aquest impostos.
El Govern va suspendre les garantíes constitucionals i va declarar l’estat de guerra. Finalment es van acbar pagant, però es va accentuar el descontentamentpopular.
LA LLIGA REGIONALISTA
Des de 1898 la Unió Catalanista estava dividida entre els del diari de La Reinaxensa (ajornar eleccions) partidaris de potenciar la propaganda i ajornar les eleccions,encapçalat per Guimerà. I els aquells que opinaven des del periòdic de La Veu del Catalunya. Partidaris de participar en la vida política i presentar-se en les eleccions generals, encapçalats perEnric Prat de la Riba.
Aquests van acabar fundant un nou partit el Centre Nacional Català (1899). I al ajuntar-se amb els d’Unió Regionalista (1901), Els quals donaven suport al programaregeneracionista de Polavieja van donar lloc a La Lliga Regionalista de Catalunya.
LA LLIGA REGIONALISTA
La lliga representava els interessos de la burgesia industrial i comercial, i tenia suport de la mitjanaburgesia.
En les eleccions de 1901 la Lliga va presentar una candidatura, anomenada els quatre presidents. Perque estava constitutida per 4 presidents: Prat de la Riba, Combó, el Dc Bartomeu Robert i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francisco Silvela
  • Francisco Silvela
  • Govierno Corporativo
  • poder govierno
  • govierno de zomoza
  • El Govierno Mas Democratico: Govierno De Juan Bosh
  • Govierno
  • Alonso Martínez y Francisco Silvela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS