El mercado del petroleo

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
El mercat del petroli

Avui dia, sembla que ens queda tant petroli com el que hem consumit i a la velocitat en què és consumit, malgrat que es trobin molts jaciments nous, no durarà més de migsegle.
Si sumem els bidons addicionals de petroli convencional, ampliarem el període de temps fins a 75 anys. Malgrat aquestes dades hem d’analitzar també la producció “artificial” per poder definir mésaproximadament la quantitat disponible total. Aquesta fabricació del petroli, però, té un cost que va en funció dels mètodes de producció, així el petroli sintètic i el pesat així com el de difícilextracció tenen n cost més alt que el petroli convencional. Com hem dit, si tenim en compte la producció de petroli, pràcticament podem dir que no hi haurà una extinció en un futur proper.
Un altreaspecte que pot fer variar el temps de reserva del petroli és el fet què en el moment en que el preu del barril sigui massa gran, l’interés en investigar altres fonts d’energia més rentablesaugmentarà..

La OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), que agrupa els principals exportadors exceptuant Rússia produeix més del 40% del petroli consumit a diari i controla més de tres quartesparts de les reserves de tot el món. El 25% d’aquestes reserves estan en possessió d’Aràbia Saudita i corresponen a un 4% de la demanda mundial. Aquesta organització funciona com un monopoli enbenefici del seus interessos.

Així, els esdeveniments politics i territorials ( com seria una guerra o una revolució) pertorben l’oferta del petroli i malgrat que afecten a l’oferta mundial, són difícilsde predir. Aquests fan augmentar, per norma general, el preu del petroli, la qual cosa esdevé en la disminució del consum i per tant la pèrdua de riquesa per els importadors. Per contra, en aquestasituació els productors augmenten la oferta i, per tant també els beneficis.

A mesura que augmenten els productes que requereixen petroli o combustibles derivats, augmenta el consum del petroli....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mercado mundial del petroleo 2003
  • cambios mercado de petroleo
  • Mercado externo del petroleo en venezuela
  • Mercado De Futuros Petroleo
  • El Petróleo Y El Mercado Interno
  • analisis economico de mercado del petroleo
  • El mercado de petroleo
  • Tendencias En El Mercado Mundial Del Petróleo Y Balanza Del Mercado De Hidrocarburos En El Perú

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS