El mercat de treball en l'OCDE i a Espanya

Páginas: 8 (1963 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014

Prova d'avaluació continua 1.
El mercat de treball en l'OCDE i a Espanya


1. Anàlisi de l'Output-Gap. A partir de l'estudi del mòdul i de la lectura de l'article que s'esmenta a continuació, especialment l'apartat de “Resultats” (pàg.27-34) respon a les preguntes plantejades:

Pablo Hernández de Cos, Mario Esquerre i Alberto Urtasun (2011): “Una Estimació del Creixement Potencial del'Economia Espanyola”, Documents Ocasionals, nº 1104, Banc d'Espanya.
Disponible al següent enllaç:
http://www.bde.es/f/webbde/ses/secciones/publicaciones/publicacionesseriadas/documentosocasionales/04/fic/do0405.pdf


a. Has d'entrar en http://www.imf.org/external/data.htm / Economic Outlook Database/ By Countries/ Advance Economies, i buscar per a Alemanya, França, Espanya, Japó, Regne Uniti Estats Units, dades relatives a l'output-gap, per al període comprès entre l'any 2000 i 2012. Elabora una taula amb les dades i un gràfic. Què és l’output-gap? Quin va haver de ser el signe de l'output-gap durant els “30 anys gloriosos” i els “25 anys decebedors”? (màxim 15 línies)

Output Gap és la diferència entre el PIB potencial d’un país (nivell de producció màxim d’un país a partir deltreball, capital i tecnologia existent) i el PIB observat d’un país (producció efectiva, el que realment produeix). Dit això, l’Output Gap durant els 30 anys gloriosos havia de ser positiu en tant que el PIB observat serien xifres molt elevades, i el observat seria també elevat i/o proper al potencial, si tenim en compte que són uns anys de màxima productivitat. Durant els 25 anys decebedorspodríem parlar d’un signe negatiu o més proper a zero, ja que van ser uns anys en que tot i haver-hi molt bones perspectives segons els indicadors econòmics, la conjuntura no va permetre aprofitar-ne del tot la productivitat, tenint una evolució negativa de la productivitat total dels factors.




b. Realitza una anàlisi dels resultats relatius a l'evolució de l'ouput-gap de l'apartat anterior(màxim 15 línies)

Països amb un output gap positiu com a tendència estable fins a 2007 aproximadament, com seria França, Espanya i Anglaterra podria ser causat per l’estimació d’un potencial de l’economia elevat, degut a l’increment de l’ocupació, l’acumulació de capital, etc. mentre que la productivitat total dels factors no té una evolució positiva, això suposaria un Output Gap positiu durantaquests anys.

A partir de 2007 i fins a 2009 la crisi econòmica afecta notablement a l’output potencial per aquests països, incloent Alemanya i Estats Units que pateixen una davallada del Output Gap important, ja que la crisi econòmica afecta al PIB potencial (increment de l’atur o decreixement de la inversió econòmica en un país per una baixa expectativa o confiança en l’evolució d’aquestspaïsos).

En països com Japó o Alemanya, amb una tendència de l’output gap negativa fins el 2007 aproximadament, es podria establir aquesta relació negativa com una situació normal d’aquests països i no com una recessió, sinó que el creixement del PIB podria ser positiu no obstant, el creixement està allunyat del potencial. Observem xifres fins i tot properes a zero, que podrien ser fruit d’un estatd’economia plana fins l’arribada dels anys de crisi en aquests 2 països.

c. Podem afirmar que l'evolució de la productivitat del treball va ser el motor del creixement econòmic espanyol durant el període 2000-2006? (màxim 15 línies)

Podríem afirmar que la evolució de la productivitat del treball va ser el motor de creixement econòmic espanyol durant aquest període, analitzant-ho des del punt devist del PIB per persona ocupada generat, que significa any darrera any un increment dels salaris i beneficis de les persones ocupades, que es tradueix en una millora del consum, millor control de les pressions inflacionistes, i millores en les inversions del país. Tot i així, aquesta productivitat del treball, perquè sigui motor de creixement econòmic ha d’anar acompanyada prèviament de un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mercat De Treball A La Ocde I A Espanya
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • La Retribució Dels Factors I El Mercat De Treball
  • Treball desigualtat mercat treball
  • La bretxa digital i la desigualtat en el mercat de treball
  • mercat de treball
  • MERCAT I MACROENTORN
  • La població a Espanya i Catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS