El mitjó de tàpies

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2011
“El mitjó” d’Antoni Tàpies

La Fundació Tàpies reobre amb el «Mitjó» que no va voler el MNAC

L'escultura quedarà instal·lada permanentment a la terrassa de la institució

Antoni Tàpies vaquedar molt decebut quan la Generalitat va decidir, el 1992, no instal·lar al saló oval del MNAC una escultura gegant en forma d'humil mitjó foradat. La polèmica mitjó sí, mitjó no va enterbolir com mailes polítiques culturals sense rumb del país. Però divuit anys després, l'obra de Tàpies renaixerà a la seva pròpia fundació, que després de tancar portes a principi del 2008 per dur a terme unaprofunda reforma reobrirà el 3 de març que ve. I amb el Mitjó de protagonista.
«És un humil mitjó per mitjà del qual es proposa la meditació. Representa la importància de les coses petites en l'ordrecòsmic.» El Mitjó, d'Antoni Tàpies, havia de ser una escultura gegantina de 18 metres d'alçària penjada al sostre del saló oval del MNAC. L'any 1991, quan es va fer la proposta d'instal·lar-lo, el museuestava submergit en el desconcert més absolut: no hi havia diners per tirar endavant les complexes obres de rehabilitació del Palau Nacional, hi havia pressa per reobrir les sales del romànic per alsJocs Olímpics (que finalment no va poder ser) i les institucions polítiques mantenien una pugna obsessiva que encallava dia sí i dia també el desplegament del projecte del somniat gran museu d'artcatalà. El Mitjó, de Tàpies, va ser una excusa perfecta per fer encara més visibles les diferències entre Ajuntament i Generalitat.
Molts pensaven, i continuen pensant encara, que la monumental escultura del'artista català viu més important hauria donat gran projecció internacional al MNAC. A principi dels anys noranta, els detractors delMitjó van guanyar-los la partida. Però divuit anys després, unaversió més petita de l'obra, de no més de 3 metres, quedarà instal·lada de manera permanent a la terrassa de la Fundació Tàpies.
El 3 de març serà un dia important per a la Fundació Tàpies:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mitja
  • Tapia
  • tapia
  • Tapies
  • Caso Mitja
  • Edad mitja
  • Alonso tapia
  • acruta y tapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS