El Mur De Berlin

Páginas: 8 (1765 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
1. Introducció

Amb el final de la Segona Guerra Mundial el 1945 Berlín va ser ocupada pels soviètics,
aquests varen separar berlín en Est i Oest el 1961, fins al 1989.
És el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya. Almenys 86 persones van morir a mans de les forces de seguretat de l'RDA mentre intentaven fugir cap a l'Oest.

















2. 2.1Com va començar tot..
En 1945 els russos varen acabar amb la última resistència alemana a Berlín. Després de veritables massacres els russos finalment van donar per presa la capital. A partir d’aquest moment la guerra habia acabat.
Alemanya fou dividida en quatre zones d'ocupació[->0], controlades i administrades per l'URSS[->1], els EUA[->2], el Regne Unit[->3] i França[->4] respectivament.De la mateixa manera, Berlín[->5], també va ser dividida. Des del punt de vista humà, milions de persones que havien sobreviscut a la 2a Guerra mundial es veien abocades a la fam, al fred, a les malalties .. Des del punt de vista social, la caiguda dels estats feixistes i la reordenació dels límits havia provocat un complex moviment de masses, amb gent que fugien de lesrepresàlies, treballadorsforçats i presoners de guerra que tornaven a casa seva. I, des del punt de vista polític, la pau semblava no trobar acomodament entre els aliats, les tensions van derivar en el que es va anomenar "Guerra Freda”.
La divisió es feia cada cop més patent. Berlín Oest s'anava acostant a la categoria d'estat federat[->6] de l'RFA i Berlín Est esdevenia capital de la República Democràtica. Amb lafundació de l'RDA, cada any més ciutadans orientals passaven la frontera cap a l'oest. El 4 d'agost[->7] de 1961, l'ajuntament de Berlín Est va decretar que els que habitaven a la seva frontera s'havien d'inscriure en un registre i havien de pagar el lloguer de l'habitatge en marcs alemanys[->8], la moneda occidental.
Ja abans de la construcció del mur, la policia oriental duia a terme, als carrers imitjans de transport que es dirigien a l'oest, uns controls molt exhaustius a la caça de persones que intentessin emigrar cap a l'RFA.
El bloc oriental va decidir llavors de construir el mur per tal d'evitar que fugissin de l'Estat socialista.

2.2 La construcció del mur

La nit del 12 al 13 d'agost de 1961 van tancar els carrers i les vies ferroviàries que portaven a Berlín Oest. Lestropes soviètiques estaven preparades per a actuar en cas de necessitat i eren presents a tots els passos fronterers. Totes les connexions viàries entre les dues parts de la ciutat van ser interrompudes. Immediatament va començar la construcció del mur, tot i que un primer pas va ser la col·locació de filferro espinós al llarg de tot el perímetre de Berlín Oest. El contrast dels nivells de vida en un ialtre costat es va fer evidenti això va contribuir a fomentar la fugida constant de ciutadans alemanys al sector Oest.
Fins al setembre de 1961, 85 homes de les forces de seguretat mobilitzades desertaren i van fugir cap a Berlín Oest, i 216 ciutadans i ciutadanes van aconseguir arribar a l'oest (de 400 que ho van provar). Han quedat moltes imatges per a la memòria, especialment aquelles depersones saltant per finestres de cases contigües a la frontera.










2.3 Una vegada el mur costruit
Des de l'1 de juny[->9] de 1952[->10], els berlinesos occidentals no podien viatjar lliurement a l'RDA. Després d'unes llargues negociacions, el 1963 es va arribar a un acord que permetia als berlinesos de l'Oest de visitar els seus familiars a Berlín Est. Era sorprenent el canvi quehavia d’un costat a l’altre. La ciutat, la publicitat.. no estaven desenvolupades ja que no s’els permitia sortit de l’Est. Pareixia que partien d’una època difernt.
A partir dels anys setanta[->11], la frontera es va obrir lleugerament. L'RDA va facilitar els tràmits per a viatjar a l'Oest, especialment a sectors de la població "improductius", com ara els jubilats[->12]. La gent de l’orient...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Muro de berlin
  • El muro de berlín
  • Muro de Berlin
  • El muro de berlin
  • El Muro De Berlin
  • Muro De Berlin
  • El muro de Berlín
  • el muro de berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS