el pequeño salvaje

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2013
El pequeño salvaje
La pràctica d’aquesta setmana consisteix en parlar sobre “l’enfrontament” entre biologia i cultura, entre l’home en l’estat natural i l’home moral, el que és innat i el que ésadquirit. Hi naixem o ens hi fem? Som socials per naturalesa?
En la pel·lícula “el pequeño salvaje” podem veure aquest contrast entre, per exemple, les actituds que són innates i les que sónadquirides, i com la cultura influencia als humans i els condiciona. També veiem com la gent reacciona a altres persones que no comparteixen les mateixes característiques culturals.
En Víctor és el nensalvatge que troben en un petit poble parisenc. Apareix molt determinat biològicament; se’ns presenta com un animal: viu al bosc de manera aïllada, s’alimenta dels aliments bàsics que troba en el medisalvatge en el que viu, camina i es comporta com un mono i es defensa quan se sent amenaçat o l’ataquen, fins al punt de matar a l’atacant (com en el cas del gos).
Les característiques d’en Víctor sónpurament innates, reacciona al seu instint, no té moralitat (més que res perquè ningú li ha ensenyat què està bé i què no, és ignorant perquè l’han privat de coneixements). Per exemple, ell té lacapacitat innata d’alimentar-se i a la pel·lícula, el doctor el fa menjar com ells ho fan, igual que intenta que s’expressi parlant, però fracassa ja que ha sobrepassat l’edat màxima per aprendre-ho.
Quanel nen passa a ser tutoritzat pel metge, aquest creu que pot arribar a socialitzar-lo, ja que pensa que és així per l’aïllament que ha patit i la inactivitat que l’estructura cerebral ha patit. Totala informació que rebem de la nostra cultura és transmesa a través d’aquest procés de socialització i si ens priven d’ ella no la podem adquirir individualment.
La gent que està socialitzada i pertanya una cultura defensa que l’educació és necessària pels humans, (el metge intenta integrar al noi a la societat, treient-el del seu hàbitat i mitjançant unes tècniques d’estudi i memorització, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Pequeño Salvaje
  • El pequeño salvaje
  • El pequeño salvaje
  • El pequeño salvaje
  • EL pequeño salvaje
  • El pequeño salvaje
  • El Pequeño Salvaje
  • El pequeño salvaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS