El Rellotge Mecánic, Philip Pullman

Páginas: 5 (1108 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2012
Fitxa tècnica del llibre

Títol: El rellotge mecànic

Autor: Philip Pullman

Editorial: Bromera

Gènere: novel·la de por

Tema: Tracta d' un aprenent de rellotger que no ha fet cap figura per al rellotge

RESUM
Primera part
Era una freda nit d' hivern,els habitants d' un poble d' Alemanya es varen renunir a la taberna d' un bar per a clebrar dues coses d' igual importància:que demà,Karl , l' aprendiu de rellotger revelaria la seua esculptura en el rellotge clockenheim,en el que sempre que un apreniu termina l' aprenizatge té que anyadir una figura i que Fritz,el narrador de històries anava a contar una de les seues històries de por .
Karl, no estava feliç. Va seure en una esquina i es va posar a veure aiguardent. Fritz es va acostar a ell i li va dir que perquè pareixiapreocupat si demà era el seu dia de triomf i tots l' admirarien per la seua esculptura. Karl li va confessar que no havia fet cap esculptura ja que no se li ocurria cap idea i que fer una esculptura no era tan fácil com escriure un compte, a lo que li va contestar Fritz amb que escriure un conte era com fer un rellotge,totes les coses han de concordar com els engranatges d' un rellotge.
Fritz tambéestava preocupat perquè ell tampoc tenia un final per a la seua història i se'l volia inventar mentre anava contant el principi.
Va arribar el moment de que Fritz començara a contar la seua història,tot el poble estaba emocionat i tots es preguntaven de que aniría aquesta història:de fantasmes, d' esquelets? No, va dir Fritz, aquesta historia tracta de rellotges, rellotges mecànics.Va començar acontar la seua història :
Fa uns quants anys el príncep Otto va portar de caçera al seu fill Florian però en dues nits els guardies del palau reial varen vore un trineu que es dirigia a molta velocitat al castell i varen trobar al príncep Otto mort, però el seu fill Florian estava viu.
Per extraordinari que siga, el príncep Otto no parava de moure el braç esquerre. El metge del palau va voreun tall al pit del príncep i quan el va obrir quasi es desmaia,el cor del príncep havia sigut substituit per maquinària d' un rellotge !
El metge va pensar en cridar al millor rellotger del món,el doctor Kalmenius.El doctor Kalmenius era capaç de fabricar coses molt complexes i complicades.El doctor Kalmenius s' ahuria pogut fer ric però només li interessaven les coses profundes de la vida,espodia passar hores i hores en el cementeri pensant sobre la vida i la mort.
Solia passejart de nit pels voltants de les poblacions arrossegant darrere seua un petit trineu en el qual transportava l' assumpte secret en el que estava treballant.
Quin era l' aspecte d' aquell filòsof de la nit?Era molt alt i prim, amb un nas considerable i unes barres prominents.Els seus ulls lluïen com brases en lafoscor. El seus cabells eren llargs i grisos i soloa cobrir-se amb una capa negra que duia una caputxa i li donava l' aspecte d' un frare. Tenia la veu molt aspra i fosca i l' expresió del rostre denunciava una curiositat ferotge.
Fritz va deixar de llegir.
Va mirar a la porta de la taverna i va entrar un home que arrastrava un xicotet trineu amb ell, es va inclinar i va dir amb una veu aspra :"Doctor Kalmenius, de Schatzberg, per a servir-los".
Tot el món va fugir mort de por de la taverna, menys Karl que seguia en la esquina tomant aiguardent.
El doctor Kalmenius es va acostar a Karl i li va invitar a una copa.Karl li va contar el seu problema i el doctor Kalmenius va dir que tenia una solució, va destapar el trineu i Karl va vore la millor esculptura que mai havia vist,era uncaballer de metall tot lluent i molt detallat i se' l va regalar a Karl.
Karl va dir : "Qui dimonis es vosté?" i l' esculptura es va moure cap a Karl i quan quasi tenia l' espasa al coll de Karl el doctor Kalmenius va entonar una cançoneta i el cavaller es va parar.
Kalmenius va dir que si dius la paraula dimonis el cavaller et matará a menys que entones aquesta cançó i es va anar.Gretel, la filla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La daga-philip pullman
  • El rellotge mecanic
  • Biografia Philip Pullman
  • Pullman Philip Materia Oscura 3
  • pullman
  • pullman
  • Mecanicismo
  • mecanicado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS