El Retrat De Doriano Gray

Páginas: 5 (1227 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
EL RETRAT DE DORIAN GRAY
PERSONATGES:
TIPUS:
- Principals: Dorian Gray (protagonista).
- Secundaris (ajudants): Basil Hallward, Henry Wotton, Sibyl Vane.
- Comparsa: James Vane, Duquessa (Gladys), els criats de Dorian, Allan Campbell.
DESCRIPCIONS:
-Dorian Gray: És un personatge ingenu que amb qualsevol comentari pot caviar d’opinió i d’una gran bellesa,ben plantat, amb els cabells rossosi ulls blaus. Respon al concepte de “superhome”, coincidint amb la descripció d’aquest terme que apareix a les propostes de treball del llibre: que no accepta els límits humans, socials ni biològics, i aspira a assolir una condició més elevada que la purament humana.
-Basil Hallward: És un artista, una persona que sap plasmar la bellesa de Dorian als seus quadres d’una manera meravellosa, encaraque s’aprecia que és un poc vanitós, ja que no volia mostrar el seu quadre a molta gent, perquè, segons ell, mostrava molt d’ell mateix. A més, també té cels, quan li mostra el quadre a Henry, i no li vol dir el nom del retratat ( Dorian), perquè diu que quan algú li agrada extraordinàriament no li dui mai el nom a ningú.
-Henry Wotton: És un home madur, entrat en anys, el que implica experiènciaen la vida. La seua manera hàbil de resoldre els problemes demostra la seua intel·ligència, així com el seu llenguatge educat, que demostra que és una persona d’un cert estatus social y cultura.
-Sibyl Vane: Està clarament enamorada: al aparèixer Dorian a la seva vida, no para de pensar en ell i de fer plans de vida amb ell, per això, quan Dorian li diu que no l’estima, aquesta acaba amb laseua pròpia vida al camerino del teatre on treballava. També era una jove que es preocupava per la seua família, ja que treballava per aconseguir diners per que pogueren sobreviure i, també ajudava a casa. A més, era una persona entregada al seu treball, que abans d’enamorar-se actuava fantàsticament, però després, actuava sense ganes, sense ficar-li passió.
-James Vane: Era el germà de Sibyl, ala que volia molt, pel qual vol venjar la seua mort, perseguint i assassinant a Dorian, encara que ell no fos l’assassí. Era un mariner humil, que vivia a un barri obrer de Londres i, per guanyar una mica més de diners,decidí embarcar-se en alta mar per viatjar fins a Austràlia.
-Duquessa:La duquessa és un persona molt educada i cordés, al pertànyer a una classe social elevada, que es preocupapels seus convidats, al deixar descansar a Dorian quan es troba malament durant la estància al seu palau.
-Els criats de Dorian: Són obedients, complidors i educats,ja que fan tot allò que els demana el seu senyor, d’una manera ràpida i sense queixar-se, amés del seu vocabulari cortès.
-Allan Campbell: Ja que tenia coneixements de medicina, Dorian li va demanar que l’ajudés a desfer-se del cos deBasil i, va acceptar després de que Dorian el va convèncer.

ESPAIS
- La biblioteca de Basil: Es tractava d’una espaiosa biblioteca que, a part de complir la seua funció per a la lectura, també era el seu estudi de pintor, on cabia una luxosa butaca on posava Dorian, al costat d’un clàssic rellotge Lluís XIV.
-La casa de Dorian: Al tindre una gran quantitat de diners, Dorian es podiapermetre una gran casa de principis del segle XIX, amb varies altures i, fins i tot, criats. Aquesta casa era luxosa, amb una gran quantitat de mobles.
-El teatre: Era un vell teatre xicotet que es trobava a un carreró del centre, al barri humil de Londres i, el pati de butaques estava brut i abandonat pel pas del temps. A aquest teatre és on Dorian coneix a Sibyl.
-La taberna del port: Era una casabaixa, d’aspecte miserable i ficada entre dues botigues pobres. Al seu interior hi havia una gran quantitat de fumadors d’opi, que patien al·lucinacions, i l’aire estava ple d’aquest fum, que afectava encara que no hi estigueres fumant.

ALTERACIONS
-Durada: baix el meu punt de vista, crec que la novel·la en general ja és un resum, ja que conta fets separats en el temps en poques pàgines,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen del retrato de dorian gray
  • El Retrato De Dorian Gray
  • Cronica: Retrato de Dorian Gray
  • l retrato de dorian gray
  • Reseña El Retrato de Dorian Gray
  • El retrato de dorian gray
  • Reseña de El retrato de Dorian Gray
  • Análisis Retrato De Dorian Gray

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS