el señor de las moscas

Páginas: 12 (2916 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2013









William Golding








1 BAT C 13/05/13
Filosofia



1- De què va la pel·lícula?
El Señor de las Moscas comença amb un grup de nens britànics, que es troben perduts en una illa deserta després d'un accident aeri. En descobrir que no hi ha adults al voltant, els nens s'organitzen i triena Ralph com a cap per facilitar la seva supervivència. No obstant això, els esforços dels nens per mantenir-se amb vida i sortir rescatats de l'illa, provoquen conflictes d'interessos entre els diferents líders del grup, i la raó va cedint el seu lloc a manifestacions de terror. En Ralph intenta organitzar al grup establint regles, i acorden que tots tenen dret a parlar mentre facin ús de lacaracola. A més, per facilitar el seu rescat fan una foguera, en la qual tots participarien per mantenir-la encesa. D'altra banda, en Piggy és el conseller en les decisions d’en Ralph, encara que és el centre de burla de tots per ser grassonet i portar ulleres. Relegat per la votació inicial com a caçador, Jack ambiciona poder i aprofita la impaciència creixent i la por de tots per guanyar-se ellideratge del grup. Una vegada que pren el control, es perd del tot l'ordre i la pau, i es torna una guerra entre els "conscients" i els caçadors. En Jack i la seva tribu assassinen a en Simon creient que era la bèstia, i també maten a en Piggy perquè volien acabar amb la tribu de Ralph. El dia que perseguien Ralph per matar-lo, uns militars de la marina per fi van veure els seus senyals de fum i vananar a rescatar-los.
2- Posa un títol filosòfic.
1.‘’De la democràcia al salvatgisme’’
2.‘’L’ésser humà actual com a ésser salvatge.’’
3-Relaciona la pel·licula amb els autors estudiats.
Primerament, crec que és necessari destacar al filòsof Locke, en quant al poder despòtic, aquest senyor definia aquest concepte com un poder absolut i arbitrari que un home té damunt d' un altre i que li permetde llevar-li la vida quan li sembli. I es que, ho veiem clarament reflexat en la pel·lícula, ja que en Jack pren el poder sobre tots els seus companys i els hi posa unes ordres , que ells automàticament compleixen, sense cap tipus de queixa, sinó al contrari, al veure que tenen un líder, els fa sentir-se més protegits cosa que provoca en ells la necessitat de sotmetre’s a ell i realitzar lestasques i ordres que se els hi són imposades.
Rousseau deia :l’home es bo per naturalesa. És la societat que el corromp.
La pel·lícula deixa clar que l’home, d’alguna manera, s’ha d’organitzar com a societat per naturalesa. Però la pregunta és ¿ Quina estructura és més justa i equilibrada per coordinar els esforços i proporcionar els drets i deures a cadascun dels individus? Des de el meu punt devista es podrien plantejar tres models, que podrien correspondre a una escala ascendent cap al grup civilitzat. En un primer estadi podríem situar el salvatgisme, en el que dominen les passions, l’anarquia i l’ individualisme. En un segon esglaó trobaríem l’autoritarisme encarat en una personalitat insigne que pren la responsabilitat de guiar, però també de sotmetre al grup a la seva voluntat,mitjançant diferent tipus d’eines , com són la por i les promeses. Per últim arribaríem a la democràcia parlamentaria, un sistema de veu i vot, drets i deures a tots els membres integrants, i que legislativament s’anomena a un líder escollit per majoria o unanimitat. Per causar un major impacte a l’espectador el director, exposa la successió de sistemes polítics en una carrera cap a la foscor, unagraduació descendent, des de la democràcia fins al salvatgisme més instintiu, en el que en Jack i els seus han oblidat, o han desestimat , els principis apresos de la societat de la qual provenen.
Com bé sabem Hobbes tenia una perspectiva de l’home , en la qual deia que l’home és un llop per l’home.
Durant el segle XVII van haver-hi una sèrie de debats entre empiristes i racionalistes, en el que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El señor de las moscas
  • El Señor De Las Moscas
  • Señor de las moscas
  • Señor de las moscas
  • el señor de las moscas
  • El Señor De Las Moscas
  • El señor de las moscas
  • El señor de las moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS