el surf

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014





SURF












Índex

1. INTORODUCCIÓ........................................pàg 3

2. HISTÒRIA...................................................pàg 3

3.CONCLUSIÓ..............................................pàg 4



















INTRODUCCIÓ

El surf és un esport que consisteix a nedar en direcció a la platja estirat en unataula, i quan vingui una onada gran provar posar-te de peu i surfear-la.
Se sol practicar en zones on és habitual que hi hagi onades d'una mida gran.
En principi per practicar aquest esport es necessitauna taula de surf, però a més aquest esport sol practicar en altres estacions a banda de a l'estiu, llavors necessitaràs un neoprè.


HISTÒRIA

En 1778 una expedició britànica al comandament delCapità James Cook, que navegava des de Tahití a Amèrica del Nord, es va trobar amb un grup d'illes desconegudes anomenades actualment les Illes Hawaii. Durant la seva estada a l'illa de Hawaii, unadiscussió amb els indígenes pel robatori d'una barca va acabar amb la mort del Capità Cook per llances indígenes. El Tinent James King va prendre el comandament de l'expedició, i en el diari de bord vaanotar la primera referència escrita sobre el surf :


"...Un dels seus entreteniments més comuns el realitzen en l'aigua, quan el mar està crescut, i les ones trenquen a la costa. Els homes, entre20 i 30, es dirigeixen mar endins sortejant les onades; es col·loquen estirats sobre una planxa ovalada. Els primers surfers de la seva mateixa alçada i ample, mantenen les seves cames unides a lapart alta i usen els seus braços per guiar la planxa. Esperen un temps fins que arriben les onades més grans, llavors tots alhora remen amb els seus braços per a romandre a la part alta de l'onada, iaquesta els impulsa amb una velocitat impressionant; l'art consisteix a guiar la planxa de manera que es mantinguin en la direcció apropiada a la part alta de l'onada d'acord aquesta canvia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SURF
  • surf
  • el surf
  • El surf
  • Surf
  • Surf
  • SURF
  • surf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS