El tabac

Páginas: 4 (905 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2011
“EL TABAC”
COMENTARI-RESUM DEL LLIBRE DE JOSEP CALDUCH DEL HOYO

En aquest llibre s’observen els determinants socioeconòmics que defineixen la nostra forma de vida, les nostres malalties ila nostra forma de morir. Superades les epidèmies tradicionals apareixen les anomenades “malalties modernes” com la tensió, la contaminació, la producció massiva i la promoció indiscriminada desubstàncies tòxiques, com ara begudes alcohòliques i tabac. La nova epidèmia del tabaquisme ha esdevingut un dels problemes sanitaris més greus que han sorgit. El consum de cigarrets és la principalcausa preventiva de pèrdua de salut i de mort prematura en els països on mes fuma, entre ells el nostre. Fenomen en augment entre els sectors mès joves de la població així com entre les dones.
Aquestllibre ens informa d’uns fets reals: amb ajuda es pot aconseguir deixar de fumar, i trobar consells pràctics que ajuden a superar la dificultat.
El tabac suposa una de les principals preocupacions deles persones i institucions que es dediquen actualment a la promoció de la salut. El tabac és sovint causa determinant de malalties cardiovasculars, càncer, i malalties respiratòries cròniques.L’acció nociva del tabac és tan important que fins i tot els no fumadors pateixen els efectes si respiren habitualment una atmosfera carregada de fum. Per a un fumador no és fàcil deixar el tabac, és unadroga que provoca dependència física i química.
L’origen del tabac se situa en la cultura asteca, a la vall de Mèxic, formava part de la mitologia d’aquesta civilització i estava present en totes lesmanifestacions, costums, ritus, actes socials, etc . amb el pas del temps el tabac va ser acceptat i rebutjat per diverses societats. En un primer moment era considerat una cosa pròpia de gentinculta i primitiva: després, va arribar a ser un signe de distinció.
La nicotina és una substància alcaloide que presenta un efecte estimulant sobre el sistema nerviós, i el quitrà és una substància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El tabaco
  • TABACO
  • tabaco
  • EL TABACO ES
  • El Tabaco
  • tabaco
  • el tabaco
  • El Tabaco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS