El Teatre.

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
EL TEATRE
El teatre és l’arrel de l’art escènica relacionada amb l’actuació, que representa històries front a una audiència, utilitzant una combinació de: discurs, gestos, escenografía, música, so iespectacle. Es també el génere literari que comprén les obres concebudes per a un escenari, davant un públic. El Día del Teatre es celebra el 27 de març. El teatre també pot prendre altres formes coml’ópera, el ballet, l’ópera xina i la pantomima.
* HISTÒRIA DEL TEATRE
La majoría dels estudis consideren que els orígens del teatre deuen buscar-se en l’evolució dels rituals màgics relacionatsamb la caça o la recolecció agrícola que, despés de l’introducció de la música i la dança, s’embocaren en auténtiques ceremónies dramàtiques on es rendía culte als déus i s’expressaven els principisespirituals de la comunitat.
* ELEMENTS BÀSICS
El teatre, com s’ha pogut observar, constitueix un tot orgànic del qual els seus diferents elements formen una part indisoluble. Cadascun d’eixos elementsposseïxen característiques i lleis propies i, en funció de l’època, de la personalitat del director o d’altres circunstàncies. Aquestos elements són:
-Text
Les obres dramàtiques s’escriuen endiàlegs i en primera persona, en el que existeix les accions que van entre paréntesi (llenguatge acotacional).
En la tradició occidental, el text s’ha considerat sempre la peça essencial del teatre,anomenat "l’art de la paraula". El text no esgota el fet teatral, doncs una obra dramàtica no és teatre fins que es representa.
Són numeroses les formes dramàtiques arcaiques i els espectàcles moderns queprescindixen per complet de la paraula o la subordinen a elements com la mímica, la expresió corporal, la dança, la música, el desplegament escénic…
La majoría dels grans dramaturcs de tots elstemps, des dels clàssics grecs a l’anglés William Shakespeare, el francés Molière, l’español Pedro Calderón de la Barca o l’alemà Bertolt Brecht, basaren les seues creacions en un coneixemement directe...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • teatro
  • el teatro
  • Teatro
  • teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS