El violí d'Auschwitz

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
Freund

En Freund és un amic d'en Daniel que arriba al camp de concentració després que en Daniel, era mecànic al seu barri.

“Era un mecànic del mateix carrer, quasi un amic.”

La sevaarribada es motiu d'alegria per a en Daniel perquè porta notícies de la seva neboda, que s'havia salvat, y l'Eva, que estava en un lloc on no la tractaven gaire malament. L'informa de que la Regina és a casad'una alemany dels bons casat amb una cosina seva que viuen fora de Cracòvia.

Eva

Era la noia amb qui sortia en Daniel. Quan acaba la guerra i en Daniel queda alliberat es retroben i finalmentes casen, adoptant després a la Regina. En Daniel, quan se sentia malament pensava en ella.

Sauckel

Sauckel és el comandant d'Auschwitz. Per als presoners és un gegant sàdic i alhora refinat,però que, per sort o per desgràcia, no fa seguir el reglament de forma estricta. Tal com deien en Daniel i els seus companys, són monstres amb vestits impecables, ben pentinats, molt sovint amb una grancultura.

“Sauckel, el comandant, aquell gegant sàdic i refinat...”

Estimen la bona música i els seus gossos, tenen una família... els seus ulls són serens i fanàtics alhora. Ell, personalmentés un amant del bon vi, sobretot el de Borgonya, i de la bona música; perquè és ell qui encarrega el violí a Daniel quan descobreix la seva traça per a fabricar-los.

Dr. Rascher

Va ser el primermetge que hi havia al camp d'extermini fins que l'ascendiren a un altre lloc. Els seus ulls són grisos i freds com l'acer i no té gens de compassió al signar sense cap problema els vist-i-plau per alscàstigs corporals que s'han d'impartir als presos. És un home metòdic al qual sembla que li agrada veure patir a la gent d'altra raça.

Hi ha dos tipus d'estructura, l'interna, com es divideixsegons el text la novel·la, i l'externa, com està dividida la novel·la.

En l'estructura externa s'hi poden distingir vuit capítols, enumerats amb números romans. En cada capítol es parla d'un tema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el violí d'Auschwitz
  • El violí d'Auschwitz
  • Vocabulario El Violí D'Auschwitz
  • El violí d'auschwitz, de maria àngels anglada
  • El violí d'auschwitz
  • El Violí D'Auschwitz
  • resum de El VIOLÍ D’AUSCHWITZ
  • critica violi d'auschwitz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS