El violí d'Auschwitz

Páginas: 7 (1718 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013

El violí d’Auschwitz
Guardia del ghetto 6 litzmannstadt,1 de desembre del 1941
Afer: ús d’arma de foc
El dia 1 de desembre de 194, des de les 14 hores fins a les 16 hores vaig romandre en el lloc de guàrdia núm.4 de la Hohensteinerstrasse. Cap a les 15 hores vaig veure una jueva que s’enfilava pel tancat del ghetto, treia el cap entre els pals iintentava de robar naps d’un carretó estacional. Vaig fer ús de la meva arma de foc. La jueva caigué mortalment ferida pels meus dos trets.
Classe d’arma: carabina 98. Municio emprada: dues càpsules
Signat: NAUMANNGuàrdia de reserva 1a companyia-Bat. Ghetto
En Bronislaw un famós músic, durant un concert en el que participa a Crackóvia, es fixa en el so del violísolista. Li era molt familiar, axis que al final del concert va anar a parlar amb la dona que el tocava, la Regina, li digué que el seu instrument era molt especial per ella, i que no el canviaria per res al món. Entre els dos músic començà una amistat. La Regina li va fer arribar uns documents que explicaven els seus sentiments cap al violí i l’historia d’aquest.
Formulari per a castics iasots-1942 Arest: Primera classe (normal):Fins a 3 dies. Cel·la clara. Catre de fusta. Alimentació, pa i aigua. Menja complert cada quatre dies. Segona classe ( amb agreujants) : Fins a 42dies. Cel·la fosca. Alimentació: com a la primera classe. Tercera classe (rigorós) :Fins a 3 dies. Sense possibilitat d’asseure’s ni ajeure’s. Cel·la fosca. Alimentació : Com les classes anteriors.
Càstig corporal: Nombre d’assots: 5,10,15,20,25 Instruccions :Primer de tot, revisió mèdica. Els assots s’aplicaran amb un fuet de cuir i seguits, i es comptarà cadascun d’ells. Queda prohibit despullar o desvestir algunes parts del cos. La persona no serà lligada sinó que s’ajaurà en un banc. Nomes se la fuetejarà als malucs i al cul.
Segell: Oficina d’Administració i Economia de les SS (W V H A)
Doncsbe en Daniel es un pres del camp de concentració i d’extermini d’Auschwitz. Acaba de sortir de la cel·la d’arrest on havia sigut tancat per llevar-se tard. L’avantatge que l’ha ajudat a sortir abans de la que és, treballa a la casa del comandant Sauckel, i allí, el necessitaven. Un dia, arribaren nous obrers esclaus al camp de concentració. Entre aquests en Freund, un vell amicd’en Daniel. Aquest, li informà que l’ Eva, la seva promesa estava bé. Estava a la fábrica d’uniformes militars d’en Tisch, on era tractada relativament bé.
Negativa de Rascher a utilitzar, en els experiments per elevar la temperatura dels presos congelats amb aigua casi gelada, una persona d’aspecte “nòrdic”-1943 Van ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el violí d'Auschwitz
  • Vocabulario El Violí D'Auschwitz
  • El violí d'auschwitz, de maria àngels anglada
  • El violí d'auschwitz
  • El violí d'Auschwitz
  • El Violí D'Auschwitz
  • resum de El VIOLÍ D’AUSCHWITZ
  • critica violi d'auschwitz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS