Eleccions a polònia després de la mort del seu president

Páginas: 4 (886 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2011
Polònia, aquell país que forma part de la Unió Europea y que es situa a la part oriental de l’Europa Central, rep el nom oficial de República de Polònia ja que és una república basada en unademocràcia parlamentària que, pel fet de tenir un sistema multi-partidista, generalment està governat per un govern de coalició. Com a tal presenta una divisió de poders: l’executiu i el legislatiu.

Enprimer lloc el poder executiu es encapçalat per el President, el qual és el cap d’estat, per elecció mitjançant sufragi universal, durant un període de 5 anys. Per altre banda, dins d’aquesta porció depoder, trobem el Primer Ministre, el cap de govern, que és nombrat pel President, tot i que dit nombrament ha de ser corroborat per la Càmera baixa del Parlament, per un termini de 4 anys. Com hem ditel Primer Ministre es qui te el poder executiu i per tant controla el respecte de la llei i la direcció dels assumptes presents del país. A part, Polònia, té un Consell de Ministres que es proposat perel Primer Ministre i aprovat per la Càmera baixa abans de ser nombrat pel President.

En segon lloc el poder legislatiu, el qual es bicameral, ja que el Parlament consta de dues càmeres: el Senat iel Sejm. El Senat és la càmera alta, on els membres són escollits per un vot de la majoria sobre una base provincial, per un període de 4 anys. I el Sejm, que rep el nom de càmera baixa i uns membresque són escollits per un complex sistema de representació proporcional, per un termini de 4 anys. A més a més el President té dret a vet per la legislació que aprova el Parlament, tot i que aquestpor suplantar-lo amb una majoria de dos terços del Sejm.

Polònia el 10 d’abril d’aquest any, es troba sumergida en un punt tràgic protagonitzat per la catàstrofe de Smolensk, en la qual el Presidentque governava en aquells moments, Lech Kaczynski, va morir juntament amb 153 persones més (entre ells la seva dona, principals caps militars i alts funcionaris) en un accident d’avió.

Després...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • polonio
  • la mort
  • La mort
  • polonio
  • polonio
  • Polonia
  • Polonio
  • Polonio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS