Elements del fet religiós

Páginas: 3 (672 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
1. Explica per què el SAGRAT no pot ser tractat de qualsevol forma?

El SAGRAT no pot ser tractat de qualsevol forma perquè pertany a la divinitat, està dedicat a Déu, a una realitat superior ino pas quotidiana, digne de respecte i veneració.
Per exemple, hi ha llocs que són sagrats per les diferents religions. Les esglèsies en la religió cristiana són llocs sagrats perquè representen lacasa del senyor.
2. Què entenem per MISTERI?
El MISTERI és Déu. És una realitat que va més enllà de qualsevol realitat, no permet explicacions ni interpretacions Sempre s’arriba a un puntinexplicable, que resulta impenetrable a la raó. És tot allò que no podem explicar-nos o que no és comprensible en absolut a la nostra intel•ligència; aquelles coses tan grans que fan imposible de descubrir-neels límits, que mai no acabem d’entendre.
La societat s’ha referit a aquest misteri com a Déu, la Gran Deessa, la Divinitat, l’Ésser Surprem, l’Omnipotent, l’Altíssim,….

3. Explica la següentafirmació: les MEDIACIONS RELIGIOSES ens permeten relacionar amb el Misteri.
A través de les mediacions religioses les persones que es volen relacionar amb el misteri es comuniquen. Ho fan a través de laparaula, amb textos sagrats, pregàries, cants, amb gestos, temps dedicat al culte, visitant llocs com temples, esglèsies, cementiris,… Celebrant festes religioses o actes rituals dedicats a ladivinitat. Les festes religioses poden ser de joia o alegria, com ara el naixement de Déu, o de penitència, ascetisme i purificació, com ara la Quaresma cristiana o Ramadà islàmic. Poden durar un dia, unasetmana, un mes o, fins i tot, un any.
Per exemple, els textos sagrats no apareixen en totes les religions. Tot i així, generalment, els ritus i mites s'han concretat en textos o llibres qualificatsde sagrats, la versió oficial dels quals és reconeguda com a autèntica pel seu cànon o tradició religiosa. Així, durant el segle IV, el cànon de l'església cristiana va establir com a sagrats els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat 1 ELEMENTS QUE CONFIGUREN EL FET RELIGIÓS 2
  • Fet Religios
  • unitat 1 El Fet Religios
  • Fet Religios
  • El fet religiós
  • El Fet Religios
  • El fet religios
  • El Fet Religios 1 Lliurament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS