Elogio de la educación lenta

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
APRENDRE COSES PER A LA VIDA


El tema que s’està tractant ara en les classes d’Aprenentatge i ensenyament de la Historia es el tema de l’avaluació. Per això, la professora ena ha deixat unasèrie de lectures que junt a la nostra experiència en les pràctiques ens ajuden a reflexionar sobre aquestes qüestions.
El text aprendre coses per a la vida conta la historia de una xiqueta anomenadaItziar a qui li passen una sèrie de males circumstàncies en la vida que ella relacionarà amb les experiències viscudes durant la seva vida escolar.
Itziar es una nena adoptada que arriba a Barcelona iaprengué ràpidament el català, experiència que ja la marcarà per a la posteritat. Parla de la època de escola amb ternura i felicitat, com una bona època. Per contra quant arribà a la secundàriarecorda aquest temps com una mala època, un temps en el que se rient de ella, un període de violència personal. En aquest temps ella perd el interès per el que en l’institut intenten ensenyar-li, i espregunta el perquè no li ensenyen les coses que a ella li interessa prendre.
Més tard, quant mor la seva mare al temps que ella ha canviat de institut i intenta encontrar l’acceptació de les novesamigues, segueix estant desmotivada dintre de la institució educativa i continua suspenent.
Poc de temps després tracta d’obrir-se camí en la cuina, però tampoc funciona, i es aleshores quant s’adona quenecessita retrobar-se amb aquella època en que aprenia català i disfrutava del que aprenia en l’escola, per això decideix continuar els estudis en l’escola per a adults.
El que aquest text ensproposa reflexionar es si el que s’ensenya es el adequat per al conjunt de la societat estudiantil. La institució educativa esta enquadrada dintre de uns continguts, uns objectius, unes infraestructures ihoraris que potser fan abandonar el voler saber a mols dels seus alumnes. Perquè no hi ha res per triomfar en el món del saber com voler aprendre; i u té interès per aprendre si te alguna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elogio de la educación lenta
  • Elogio de la educacion lenta
  • Elogi de l'educació lenta
  • Elogi a una educació lenta
  • Elogi educció lenta
  • Lente
  • Lentes
  • lentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS