Els assiris

Páginas: 4 (901 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014

Introducció: la civilització, l’espai, el temps i el clima


L’espai

Els assiris, també coneguts com arameus, era una població extensa que vivia a Assiria, que es troba a Mesopotàmia (al’Orient Mitjà). El seu nom ve d’Assur, la seva primera capital. L’espai que ocupava, amb variacions, serien els actuals Iraq, Iran, Síria i Turquia.

Els assiris estaven dividits en dos grups ètnicsprincipals: el grup oriental i l’occidental.

El temps

Els assiris van governar Assiria des de 1875 aC fins al 625 aC; data en la qual va passar a ser una provincia romana durant un temps.Posteriorment va ser envaïda pels musulmans.
Clima i precipitacions

Assiria tenia un clima mediterrani: estius càlids i hiverns temperats i humits. La temperatura estava entre 4 i 30 º aproximadament. Lesprecipitacions no eren gaire abudants, sinó més aviat escasses: entre 500 i 1000 mm./any. Sobretot eren escasses a les zones desèrtiques on la temperatura era extrema.


Breu història

En la sevallarga història preromana destaquen tres períodes:

Període assiri antic. Al IV mil.leni aC. va instal.lar-s’hi població preislàmica a Aràbia i Mesopotàmia. Cap al 2020 aC Assur era una ciutatindependent.

Període assiri mitjà. De 1350 al 912 aC. Domina lìmperi hitita i altres dinasties. Babilònia i Assiria s’extenen fins a dominar Fenícia. El rei controla tot el domini durant aquesta etapa.Període neoassiri De 912 aC a 609 aC.

L’any 64 abans de Crist van esdevenir una província romana i ho van continuar sent fins al segle IV després de Crist, quan va ser lliurada a Pèrsia.En aquest període és quan Assíria es va cristianitzar. Al s. VIII, els cristians van acabar sent una minoria religiosa sota el califat (invasió dels musulmans).


L’economia


Els assiris,principalment, es basaven en l’agricultura i els impostos que cobraven dels seus enemics. L’agricultura era important gràcies al riu Tigris i l’aigua que venia de les muntanyes armènies. A mesura que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Impostos
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS