Els Esports

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
TIPUS D´ESPORTS

L'esport és tota aquella activitat física que involucra una sèrie de regles o normes a ocupar dintre d'un espai o àrea determinada. Sovint associada a la competitivitat esportiva.En general ha d'estar institucionalitzat, requereix competició amb un mateix o amb els altres. Com a terme solitari, l'esport es refereix normalment a activitats en les quals la capacitat físicapulmonar del competidor són la forma primordial per determinar el resultat, però també s'usa per incloure activitats on altres capacitats externes o no directament lligades al físic de l'esportista sónfactors decisius, com l'agudesa mental o l'equipament.

Les investigacions han demostrat que ja en l'any 4000 ac es practicaven els esports en l'Antiga Xina, la gimnàstica, la natació i la pesca, vanser ja dissenyats i regulats fa milers d'anys en l'Antic Egipte. A més d'aquests, hi ha proves que els egipcis practicaven altres esports com el llançament de javelina, el salt d'alçada i la lluita. Ien l'Antiga Pèrsia van néixer el pol i la justa. Els esports es poden classificar en cinc grans grups: esports de combat, de pilota, atlètics, de contacte amb la natura i mecànics. L'esportde combat, comprèn el boxeo i els diversos tipus de lluita olímpica. L'esport de pilota, abasta el futbol, el bàsquet, l'handbol, l'hoquei, el tennis, el ping-pong, el waterpolo i el frontó. L'esportatlètic, en ell es troben l'atletisme en les seves nombroses variants, la gimnàstica i la natació. L'esport de contacte, amb l'esquí, l'alpinisme, la caça, el piragüisme, el canotatge, i la vela. Il'esport mecànic, del qual formen part l'automobilisme, el ciclisme i el motociclisme.

En conclusió l'esport aporta molts beneficis per a la salut és una de les opinions més consensuades en el mónde la medicina. Alguns dels avantatges de fer esport són ben conegudes: per exemple, que redueix el risc d'obesitat i, molt relacionat amb això, que disminueix les probabilitats de patir malalties...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els esports de raqueta y pala
  • esports
  • Esports
  • Esports col·lectius
  • Ensayo ESPORTS
  • Esports de lluita
  • Esports Paralímpics
  • Esports a la neu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS