Els fets Religios.docx subida exitosa

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Els fets Religios.
1. Explica perquè el SAGRAT no pot ser tractat de qualsevol forma? El mot sagrat significa, literalment, separat. Considerem quelcom com a sagrat perquè s’ha separat del seu úscomú i natural i s’ha associat a una realitat diferent de la realitat humana i matrerial, anomenada sobrenatural.
Sobrenatural: Que va més enllà; que és diferent del que és natural, físic o visible.En les religions, es designa com a sagrat tot allò que és pròxim o està relacionat directament amb el Transcendent.
LES PERSONES SAGRADES
Funció: Fan d’intermediari o pont entre el Transcendent i elpoble creient. Persones escollides dedicades al culte, que fan ofrenes, presideixen la pregària
Exemple: els sacerdots i les sacerdotesses.



2. Què entenem per MISTERI? Un misteri és allò queno es pot explicar, comprendre o descobrir. Es tracta d'alguna cosa reservat, secret o recòndit. Les persones tenen tendència a interessar-se en els misteris com una cosa inaccessible ja que, en casde ser revelat, perdria el seu atractiu.
Això vol dir que, quan un misteri és explicat, perd la seva condició de misteriós. Per exemple: la policia troba cinc cadàvers mutilats i no té pistes sobreel responsable. La gent considera que el cas és un misteri i elabora tota mena de teories (el criminal pot ser un psicòpata, un animal salvatge, un home llop o un extraterrestre), fins que uninvestigador descobreix l'assassí. El cas, per tant, deixa de ser un misteri.
Els misteris, com en l'exemple esmentat, solen generar diferents teories, moltes vegades allunyades de la ciència. Quan lesexplicacions no poden explicar mitjançant el mètode científic, els misteris són considerats com trivials pels científics.


3.Explica la següent afirmació: les MEDIACIONS RELIGIOSES ens permetenrelacionar amb el Misteri. A través de les mediacions religioses les persones que es volen relacionar amb el misteri es comuniquen. Ho fan a través de la paraula, amb textos sagrats, pregàries, cants,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els fets de maig 1968
  • Subida Exitosa
  • subida exitosa
  • subida exitosa
  • Subida Exitosa
  • subida exitosa
  • Subida Exitosa
  • Subida exitosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS