Els horrors de la guerra

Páginas: 2 (347 palabras) Publicado: 29 de agosto de 2015
-Els horrors de la guerra
Es un text historiografic que te un contingut social, politic i cultural, el text parla sobre els principis del segle XX en la Primera Guerra Mundial. L'autor esGabriel Cardona que va ser un militar, escritor i historiador espanyol que s'oposava al franquisme i en la dècada del 1970 va ser un dels capitans de Unión Militar Democrática, pero es va retirar del'exercit per dedicar-se a l’ensenyament d’historia a Barcelona.
Les idees principals del text serien la resistència per part dels homes que quan anaven a la guerra, es fugaven, i això vaanar augmentant fin que al final van començar a haver-hi vagues, les situacions en general que han tingun que te passar les persones que anaven a la guerra i la desigualtat entre homes i dones.També en el text ens diu que els homes anaven sense ganes al front i a Anglaterra les resistències de les autoritats van anar augmentant però abans de que s’imposes la llei del reclutament japortava a gent a la presó, a més França es va posar en ocntra dels sindicats, un exemple seria que si un home estava malalt el feia anar a judge, un tribunal de metges militars, per a que el facianar al front. A intàlia hi van haver manifestacions però aquestes eren pacifistes, que van acabar amb un gran nombre de detinguts on les dones exigien que tornesin els seus marits.
En el primerparàgraf explica a la gent com un home reaccionava al tenir que anar a la guerra, al front. El poble, davant de la guerra el que itentava fer era continuar amb manifestacion i vagues però lesautoritats el que fan es continuar contra els Sindicats perque no s'agrupin i la seva unica solucio a les manifestacions es només que mort i pressó.
Cardona critica la repressio i recolza elsdrets dels treballadors. En el text també hi ha manifestacions de dones com també es va poder presenciar en la Revolució Francesa per poder obtenir les dones els mateixos drets que els homes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Guerres de Riace
  • The horrors
  • The horrors
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els crustacis
  • Els microorganismes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS