Els nostres càrrecs

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 5 (1150 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
• LLISTA:
- Reconeixement dels noms dels nens/es
- Posar el número dels nens/es (P3 a partir del segon trimestre)
- Iniciació a la suma (a partir de P4)

3 nens + 2 nenes = Han faltat 5 nens/es.

• TEMPS:
L’encarregat/da mira el temps que fa i ho diu als companys/es.

P3:
A P3 hi ha un mural amb 4 imatges i les paraules (sol, núvol, pluja i neu) i una fletxa al centre. L’encarregatverbalitza quin és el temps que fa, si tothom hi està d’acord, gira la fletxa assenyalant la imatge corresponent.

P4:
Hi ha un mural del temps on hi ha escrit: “Avui...”

També hi ha 4 imatges amb el seu dibuix:
“Fa sol”, “Està ennuvolat”, “Està plovent”, “Està nevant”.

L’encarregat mira el temps i ho verbalitza. Si tothom hi està d’acord, agafa la imatge corresponent i la posa en elmural.
Entre tots llegim el que hi ha escrit: Ex. “Avui fa sol”.

P5:

Igual que a P4 però la imatge del temps i la paraula està separada.
L’encarregat ha de buscar i col•locar la imatge i la paraula corresponents.

• DATA:
S’inicia amb una cançó.
Primer mirem quin dia de la setmana és i si hi ha alguna activitat específica en aquest dia (informàtica, racons, plàstica, música,psicomotricitat,...).
També treballarem els conceptes “ahir/avui/demà”.
Després mirem en el calendari quin número del mes és i recordem a quin mes estem. Tot seguit es verbalitza la dita del mes que s’està treballant. Quan es canviï de mes, s’introduirà la nova dita corresponent.
La mestra i l’encarregat/da escriuen la data a la pissarra, tot fent l’anàlisi de les lletres que formen la paraulaassociant-les amb els referents.

P3:
Els dies de la setmana estan en al darrera de 5 llapis de colors. Cada dia es gira el dia que és i es discrimina la paraula.
Es mira en el calendari el número del mes en el que estem. S’identifica el número, comptem des de l’1 fins al dia que som,…
S’escriu a la pissarra el dia de la setmana (treballant lletra per lletra i associant-les amb elsreferents) i el número.

P4:Es mira quin dia va ser ahir i quin és avui. S’agafa el cartellet on està escrit el dia corresponent i es col•loca en el mural “Avui és…”. Tindrem cartellets més petits dels dies de la setmana i l’encarregat/da ha de discriminar on està escrit el dia que és. Quan l’identifiqui, el posarà en el mateix mural.

Es mira en el calendari el número del mes en el queestem. S’identifica el número, comptem des de l’1 fins al dia que som,…

Es recorda a quin mes estem i es diu la dita corresponent.

S’escriu a la pissarra (mestra i encarregat/da) el dia de la setmana (treballant lletra per lletra i associant-les amb els referents), el número, el mes i l’any.

P5:

Es mira quin dia va ser ahir, quin és avui i quin serà demà. Tindrem cartellets delsdies de la setmana i l’encarregat/da ha de discriminar on està escrit el dia que és. Quan l’identifiqui, el posarà en el mateix mural.

Es mira en el calendari el número del mes en el que estem. S’identifica el número, comptem des de l’1 fins al dia que som,…
També tindrem cartellets amb els números i l’encarregat/da l’haurà de buscar. Quan l’identifiqui, el posarà en el mateix mural.

Esrecorda a quin mes estem i es diu la dita corresponent. Si cal, també s’haurà de canviar el del mural.

S’escriu a la pissarra (mestra i encarregat/da) el dia de la setmana (treballant lletra per lletra i associant-les amb els referents), el número, el mes i l’any.
A partir del segon trimestre, s’escriurà en lletra de pal i lletra lligada.
I en el tercer trimestre també es farà la data curta.• MISSATGER:
S’encarrega d’enviar missatges, anar a buscar, portar material a altres classes.

• ORDRE I NETEJA:
S’encarrega de tenir l’aula endreçada: netejar les taules després d’esmorzar, esborrar la pissarra, endreçar la biblioteca...
• MATERIAL:
S’encarrega de repartir/recollir les safates dels colors, repartir els llapis, els fulls,...

• MAQUINISTA:
És el primer de la filera....
tracking img