Em sent indi

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
EM SENT INDI






1. Tema, anàlisi del títol, isotopies i macroestructura.
Aquest text és un text complet escrit per Josep Pitarch amb data 1-Gener-2003 per al setmanari El Punt. És un textargumentatiu de caràcter periodístic. Pel que fa al tema del text podem dir que és “La lluita dels països oprimits pel manteniment de la seua identitat”. Encara que el títol no és temàtic fareferències al contingut del text i fins i tot amb la tesi de l'autor però el tema el podem obtenir mitjançant els mots temàtics seguents: d'una banda “indis”, “invasors”, “envaïts”, “blancs”, “indígenes”,“imperis colonials”, “companyies d'explotació”, “recursos naturals”i d'una altra banda “activista”, “drets indígenes”, “supervivència de les llengues” que pertànyen a les isotopies: “Colonització” i “lluitapels drets” respectivament.


Pel que fa a la macroestructura del text podem dividir el text en tres parts: Una primera part que serveix com a introducció (“Quan veig... els agresors”) on l'autorposa com a exemple de pèrdua d'identitat i cultura per l'acció de la colonització als indis. Una segona part de desenvolupament (“En efecte..a l'hora de fer càlculs”) on l'autor posa un altre exemplemés pròxim a nosaltres, com ara els indígenes sotmesos als imperis colonials i mostra com els invasors no tenen en compte la situació dels envaïts perque no més volen els beneficis de les seuesterres. Per últim, una tercera part de conclusió (“Entre tantes penalitats..un triomf nostre”) on l'autor esmenta l'anomenament de la quítxua Nina Pecari com a ministra d'Exteriors, fet del que s'alegra jaque és un fet sense precedents i per fi els drets dels indígenes seran defensats. En aquesta última part l'autor enllaça amb el títol per la comparació que fa de la situació dels pobles indígenes ambla viscuda pel poble valencià.



2. Resum
En les pel·lícules d'indis i vaquers, els indis han sigut sempre els perjudicats, a més, inclús ara, incomoden als invasors ja que els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOLUCIÓ COMENTARI DE TEXT "Em sent Indi"
  • Cómo coca cola llevó el "sentir de verdad" a la india
  • Em
  • em que se yo
  • India e india
  • India
  • indio
  • los indios}

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS