En Josep I La Laia

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
En Josep (o Tit) i la Laia apareixen per primer cop a la història quan un grup de captaires els troba en el seu camí, junts i xerrant, i presuposen que estànfestejant. Al ser ells dos també captaires, la resta del grup començà a fe'ls-hi la guitza amb el tema del romanç, cosa que els acaba molestant. 
Arribats a aquestpunt, la autora va enrere en el temps i ens explica com els dos captaires han arribat a aquella situació. Per raons diferents (ell a causa de la lentitud queimplica la seva coixesa i ella per tal d'aconseguir més recapte que la resta), ambdós surten a captar abans d'hora. Inevitablement, es troben al camí i comencen aparlar. Al poc temps en Josep es troba cansat i decideixen aturar la seva ruta.
Asseguts sota l'ombra d'un arbre, parlen de les seves desgraciades vides. La famíliad'en Tit, tot i que també el maltracten i menyspreen, li treu tots els seus guanys, cosa que no pot evitar a no ser que es casi. La Laia, per altra banda, tot iser presumida, degut a la fama de que li falta un bull (és a dir, que no està bé mentalment) no ha trobat home. Tot encaixa. Allà mateix, decideixen casar-se enquant aconsegueixin els diners per les llicències.
El curs dels esdeveniments s'accelera quan, amb l'arribada dels captaires i les seves bromes -que aviats'estenen per tot el poble-, en Tit és repudiat per la seva família i s'ha de refugiar a casa la Laia. La donzella de la captaire no tarda en escampar aquesta dada pertot arreu, i l'endemà, quan la parella contrau finalment matrimoni, tot el poble surt al carrer a apedregar-los, el que acaba amb la tràgica mort d'en Tit.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Artigas i Ojeda
  • Noucentisme i Josep Carner
  • Josep Maria Benet I Jornet
  • VIDA I OBRA Josep M
  • Josep Carner I Gabriel Ferrater I Soler
  • Josep M Benet I Jornet
  • Josep Maria Benet i Jornet
  • Josep Puig i Cadafalch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS