Energia Eólica

Páginas: 5 (1092 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2013
 1a AVALUACIÓ FORMATIVA


La primera fitxa d’avaluació hauria d’incloure els aspectes següents: Quin és el possible títol del TR? Quina és la hipòtesi de treball? Quins arguments teòrics podrien contextualitzar el teu TR? Quin serà el procediment d’obtenció de dades? Com es realitzarà l’anàlisi dels resultats? Quins límits (temporals, instrumentals...) hi ha previstos? Quina ha estat labibliografia consultada?



1. Quin es el possible títol del TR ?

L’energia eòlica

2. Quina és la hipòtesi de treball ?

Com funciona un parc eòlic i un aerogenerador
3. Quins arguments teòrics podrien contextualitzar el teu TR ?
Parc eòlic :

-. Catalunya va ser la primera en el desenvolupament de la energia eòlica en Espanya, el 10 de febrer de 1984 es va inaugurar el primeraerogenerador en Catalunya. Aquest aerogenerador va ser dissenyat per l’empresa Ecotècnia i es situar en Vilopriu, en el Baix Empordà. Estava format aquest aerogenerador per 3 pales que tenien un diàmetre de 12 metres de rotor amb una potencia 15 kW.

L’energia eòlica és un dels mètodes de aprofitament de energies renovables més antigues que existeixen. L’energia eòlica prové del sol, la Terra rep1,74·1017 W aprox. de potència del Sol, i d’aquesta energia un 2% es transformada en energia eòlica. Aquesta energia és un recurs net, abundat, ajuda a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i sobretot es una energia renovable.
Un parc eòlic és un lloc terrestre o marítim on hi ha un conjunt d’aerogeneradors que produeixen energia elèctrica, aquests parc es troben en llocs on el vent esfort i regular.
Les centrals eòliques aprofiten l’energia del vent per produir energia elèctrica. En el eix horitzontal es col·loca sobre una torre hi ha una navecilla o mes conegut com generador, aquest generador te a dins seu una turbina que esta connectada mediant una caixa de canvis a un conjunt d’aspes. L’energia elèctrica generada per el moviment de la turbina es transportada mediant uncables conductors a un centre de control on es pot fer dues coses, o be se emmagatzema en acumuladors o be es distribueix directament a els centres de consum.
Per poder controlar el moviment de la turbina, les centrals eòliques disposen d’un volant de inèrcia que actua com carga de frenat, permet controlar en tot moment les revolucions de les aspes, independentment de sigui el moviment del vent.Els aerogeneradors

-. Un aerogenerador és una màquina que permet transformar l’energia del vent en energia elèctrica, els aerogeneradors es basen en el principi de funcionament de els antics molins de vent que es empraven per a la mòlta
En aquest cas, l’energia eòlica mou l’ hèlice i, a través d’un sistema mecànic de engranatges fa girar el rotor d’un aerogenerador, normalment un alternadorconverteix l’energia mecànica en energia elèctrica.
Els aerogeneradors estan formats per :
Rotor: màquina que transforma l’energia del vent en energia mecànica, si el diàmetre de les pales es més gran, la captació per part de les pales serà mes gran
Multiplicador: és un conjunt d’engranatges que transforma la velocitat que gira el eix del rotor a una velocitat més elevada que es comunica al eixque fa girar el generador.
Generador: és una de les parts més importants d’un aerogenerador, el seu objectiu es transformar l’energia mecànica procedent del rotor en energia elèctrica.
Gòndola: és un cubicle que es pot considerar la sala de màquines del aerogenerador, pot girar en torn a la torre per posar a la turbina encarada al vent. Dins d’aquesta es troba la caixa de canvis, el eixprincipal, els sistemes de control, el generador, els frens i els mecanismes de gir de la gòndola.
Pales: elements encarregats de captar l’energia cinètica del vent, poden mesurar des de 1 metre fins 100 metres i van connectats al boixa del rotor.
Sistema de orientació: la seva funció es col·locar el rotor perpendicular a la direcció del vent, per això s’utilitza un penell, ja que sempre es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia eolica
  • ENERGIA EOLICA
  • Energia eolica
  • Energia Eolica
  • Energía Eólica
  • Energia Eolica
  • ENERGIA EOLICA
  • Energía Eólica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS